Tv-programma Narcostaat: "Drugscriminelen hebben vrij spel in haven van Vlissingen"

Steeds meer drugssmokkelaars wijken uit naar de haven van Vlissingen in plaats van Rotterdam en Antwerpen. Dit blijkt uit onderzoek van het tv-programma Narcostaat dat vanavond wordt uitgezonden. In de uitzending van vandaag zegt de voorzitter van de douanevakbond NCF, Albert van der Smissen, dat er een groot gebrek aan personeel is om de containers te checken. 

Volgens het programma zijn kleinere haven zoals Vlissingen, Zeebrugge, Moerdijk en Gent aantrekkelijker voor smokkelaars, omdat de controles in Rotterdam en Antwerpen zijn opgevoerd. Bronnen binnen de politie en douane bevestigen aan Narcostaat dat de haven van Vlissingen op het moment een groot probleem heeft met de smokkel van drugs. 

Klik hier om het fragment te bekijken.

De hele aflevering van Narcostaat is vanavond te zien op NPO 3 om 21.20.

750 kilo cocaïne
De douane heeft vrijdag in de haven van Vlissingen nog 750 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in dozen met bananen en werden gevonden tijdens een controle met speurhonden. De dozen met bananen kwamen uit Ecuador en bestemd voor een Roemeens bedrijf. De drugs met een straatwaarde van 37,5 miljoen euro zijn in beslag genomen en vernietigd. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven