Nieuwe schillijn voor rode bieten bij Van Walderveen

Henk van Walderveen begon twee generaties geleden met de huis-aan-huis verkoop van aardappelen, groenten en fruit. Anno nu is voor internationale handelsfirma Van Walderveen de hele wereld het werkgebied. Belangrijke producten, die worden verhandeld, zijn bospeen, bloemkool en bieten.

Rode bieten zijn het enige product dat Van Walderveen zelf bewerkt. Ze worden in een volledig geklimatiseerde bedrijfsruimte geschild, gekookt, binnen drie uur afgekoeld, gesneden en verpakt in elke gewenste hoeveelheid en verpakking.  In oktober van het vorig jaar heeft Van Walderveen een nieuwe schillijn voor rode bieten van Sormac in gebruik genomen. Ze bestaat uit een bunker, opvoerband, messenschiller van het type MS-20 en rollenleestafel.

Van Walderveen is heel tevreden over de nieuwe verwerkingslijn, waarvan de capaciteit de afgesproken hoeveelheden overtreft. Bovendien is het energieverbruik van de Sormac messenschillers door de efficiënte aandrijving en de toegepaste schilmethode zeer gering. Dat past in het duurzaamheidsstreven van Van Walderveen, dat verder vorm krijgt doordat het schilafval naar veehouders gaat die het aan hun rundvee voeren.

Voor meer informatie:
Sormac
Huiskensstraat 68
5916 PN Venlo
T +31 (0)77 351 84 44
F +31 (0)77 320 48 01
E info@sormac.nl
I www.sormac.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven