Tecnovill reikt nieuwe oplossingen aan

"De productiviteit in het pakhuis is van cruciaal belang in de Spaanse citrussector”

De Spaanse citrussector moet steeds vaker een beroep doen op de toeleveranciers om up to date te blijven en de vraag naar citrus te kunnen bijhouden. “De nationale maar ook internationale markt blijft groeien. Wij merken althans een duidelijke toename van de vraag naar sorteermachines en ander magazijnapparatuur. Daarom verhuizen we naar een nieuw gebouw in Beniflá, in de provincie Valencia, waar we zullen beschikken over 9.000 vierkante meter. De kwaliteit en rentabiliteit van onze productie en de service aan onze klanten kunnen er alleen maar op vooruitgaan met deze ruime en vlot bereikbare installaties,” zegt Javier Fuster, manager van Tecnovill.

Tecnovill, met zijn 33 jaar ervaring, 12 ingenieurs en meer dan 60 technici, is gespecialiseerd in het ontwerp en de distributie van allerhande machines voor citrus, maar ook voor steenfruit, watermeloen, meloen, druiven, enz. "We hebben een stevige reputatie opgebouwd in Spanje en we breiden onze actieradius nu uit naar onder andere Marokko en Latijns-Amerika", legt Javier Fuster uit.

“Bedrijven moeten hun productiviteit verhogen. Voor repetitieve handelingen zoeken ze oplossingen om te besparen op personeelskosten en met bijvoorbeeld palletizers, inpak- en kantelmachines winnen ze tijd. Efficiëntie betekent meer produceren in minder tijd en tegenwoordig is dit van vitaal belang voor de sector”, zegt de manager.

De innovaties in de verwerkingslijnen verdienen speciale aandacht. "Vooral voor citrus met blad zijn talrijke aanpassingen aan de machines vereist om het verlies van het blad in het proces te voorkomen."

“Citrus met blad dat ergens op de lijn vast komt te zitten kan productieonderbrekingen veroorzaken en het verlies van het blad betekent simpelweg het verlies van de economische meerwaarde. Het proces versnellen en tegelijkertijd het blad behoeden is best een evenwichtsoefening die ervaring vereist,” zegt Javier Fuster.

Volgens Agustín Fuster wordt de concurrentie vanuit het buitenland voor de Spaanse citrusbedrijven steeds groter. “We moeten onze positie proberen te behouden en competitief zijn. Daarom is het belang van wat in het pakhuis gebeurt niet te onderschatten. Wij bieden een service op maat, afgestemd op de beschikbare ruimte en het specifieke product van de klant. Op die manier dragen we bij aan de kostenbesparing en productiviteitsverhoging van het bedrijf in kwestie."

Voor meer informatie:
Agustín Fuster
TECNOVILL, S.L.
Tel: +34 96 280 13 91
Mobiel: + 34 616 499 870
Avda. País Valencià s/n
46722 Beniarjó (Valencia) - Spanje
afuster@tecnovill.com
www.tecnovill.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.