Indiase uienhandelaren vragen torenhoge prijzen - zelfs na import uit Egypte

In een tijd waarin consumenten in het hele land wachten op importuien om de torenhoge binnenlandse prijzen te verlagen, hebben sommige particuliere importeurs al zo'n 2.500 ton Egyptische uien geïmporteerd via de haven van Mumbai en maken ze een enorme winst op de binnenlandse markten. Hun kosten bedragen €0,32-0,35/kg, terwijl de detailhandelsprijzen op €1,64/kg liggen.

Bronnen van meerdere overheidsinstanties en rederijen hebben aan BusinessLine bevestigd dat uien uit Egypte tussen 1 en 15 november werden geïmporteerd en hun weg naar de binnenlandse markt hebben gevonden. 

Op woensdag bereikten de groothandelsprijzen € 0,82/kg op de markt van Lasalgaon, de grootste voor uien in het land.

Een ambtenaar van de centrale overheid verklaarde dat de handelaren, die een marktcrisis hadden voorzien, hun orders veel eerder hadden geplaatst. Sommige handelaren werken samen met een aantal politici in het westen van Maharashtra om de prijzen hoog te houden.

Op 28 oktober liet het Directorate General of Foreign Trade (DGFT) 9.000 ton exportuien uit Bangalore toe. Op 9 november besloot het DGFT om 1 ton uien te importeren om de stijgende prijzen onder controle te krijgen. De Nafed is belast met de distributie. Maar de kostbare producten moeten nog op de markt komen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven