Altijd al eens willen zien hoe een cocaïnetransport eruit ziet?

OM zet filmbeelden Oosterhoutse 'drugstruck' online

Het Openbaar Ministerie heeft filmbeelden online gezet waarin een enorm cocaïnetransport richting Oosterhout te zien is. De truck werd vorig jaar augustus gefilmd vanuit een politiehelikopter nadat de politie 3500 kilo cocaïne had gevonden in de vrachtwagen in de haven van Antwerpen, zo meldt Omroep Brabant. De 'drugstruck' werd vervolgens vanuit de lucht gevolgd naar Oosterhout. Dat het OM de beelden hiervan nu online heeft gezet, is vrij ongebruikelijk. In de meeste gevallen worden beelden uit een onderzoek niet naar buiten gebracht tijdens een lopende rechtszaak.  

Bekijk hier de beelden:

Container met bananen
De politiehelikopter observeerde de drugstruck onder andere op de A58 bij Wouw, de A59 en op de rotonde van De Tol bij Oosterhout, waar de chauffeur een "verdacht tweede rondje" maakte volgens de politie. Naast de helikopterbeelden bezit de politie ook opnames die gemaakt zijn in de loods,tijdens het binnenhalen van de container met bananen en een kleine hoeveelheid cocaïne die de politie in de truck had laten zitten.

(On)schuldig?
De Oosterhoutse voormalige transportondernemer in kwestie, Paul van W., beweert dat hij niets te maken heeft met twee enorme transporten van in totaal maar liefst 10.000 kilo cocaïne. Zijn advocaat Inez Weski zegt dat er geen bewijs is tegen hem en dat hij daarom moet worden vrijgesproken.Tegen de verdachte is 14 jaar geëist. 
Er wordt vermoed dat de rechtbank in Rotterdam op 20 december uitspraak zal doen.

Lees hier het volledige artikel van Omroep Brabant.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven