Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste biologische granaatappelen geteeld op 850 meter hoogte in Almeria

Naast het nationaal park Sierra Nevada worden in Almeria, op een hoogte van ongeveer 850m boven de zeespiegel, voor het eerst biologische granaatappelen geoogst. In deze regio worden van oudsher olijven en amandelen geteeld. 

'We leggen ons toe op de rode halfzure variëteit Kingdom die in deze regio geoogst kan worden van half oktober tot begin december', vertelt Miguel Ángel Ortiz, teler van granaatappelen van het merk Biortiz . 'Daarnaast kunnen we de granaatappelen uitstekend bewaren tot wel drie maanden na de oogst', voegt hij toe.

In tegenstelling tot de granaatappelen die langs de kust worden gekweekt, als gevolg van de grotere temperatuursverschillen tussen dag en nacht en de zeer lage conductiviteit van het irrigatiewater dat we gebruiken, zijn de granaatappelen niet alleen groot, maar is ook de rode kleur intenser en is de brixwaarde hoger, wat uitstekend contrasteert met de zuurgraad van deze variëteit', merkt de teler op. 'We proberen ons te onderscheiden met een speciaal product.  Ook al is de granaatappel van zichzelf een nicheproduct, het is nog meer als we ons beseffen dat Biortiz het certificaat biologisch heeft gekregen en op weg is naar de Demeter certificering. We proberen markten te vinden waar we onze granaatappelen kunnen exporteren en via langetermijn-klantrelaties.  

Para más información:
Miguel Ángel Ortiz
Biortiz
M: +34 669321946 
info@biortiz.es
www.biortiz.es

Publicatiedatum: