Italianen leveren kiwisorteerder in Iran

Dankzij Italiaanse technologie worden er nu kiwi’s gesorteerd in Iran. Dit is wat Arya Sam Coldstore & Foods doet dankzij de sorteermachine die is ontworpen en geïnstalleerd door Futura.

In het midden: Omar Papi in Iran met medewerkers van het bedrijf

"Ons bedrijf levert allerlei verse gewassen, maar onze kernactiviteit beperkt zich tot appelen en kiwi's. Dit jaar zullen we respectievelijk 45.000 en 11.000 ton op de markt brengen. We zijn zeer concurrerend en hebben een uitstekende reputatie. Onze belangrijkste markten zijn momenteel het Golfgebied en India, maar wij geloven dat we door onze kwaliteit te meer markten kunnen aanboren. We willen dat iedereen betere kwaliteit krijgt tegen een voordelige prijs, omdat we weten dat onze prijzen concurrerender zijn dan die van de gewassen uit Italië en Griekenland", legt Daniel Arjomandi uit, CEO van het Iraanse bedrijf.

Volgens Arjomandi zal hun concurrentiepositie verder verbeteren dankzij technologie en hiervoor maken ze gebruik van die van het Italiaans Futura. "We zijn zelfs nog competitiever dankzij onze Futura-verwerkingslijn, die ons een betere selectie en grotere flexibiliteit garandeert en onze klanten veel sneller kan bevoorraden. Met de nieuwe lijn kunnen we kiwi's sorteren en verpakken tot wel 13 ton per uur, wat zich vertaalt in 100-130 ton op een werkdag."

Arya Sam Coldstore & Foods is een familiebedrijf dat al meer dan 65 jaar actief is in deze sector. In totaal hebben ze 120 hectare kiwi's met een gemiddelde opbrengst van 35 ton per hectare. Bovendien kopen ze ook gewassen van andere telers.

"We hebben in de eerste plaats voor Futura gekozen omdat we ze kenden en al zeker waren van hun professionaliteit. Bovendien geloven we dat relaties en de service na aankoop hun sterke punt zijn. De machine staat in ons AGF-magazijn in de regio Mazandaran, in Iran. Na de aankoop stuurden ze hun team voor montage, installatie en personeelstraining en nu de machine operationeel is, werkt alles perfect."

Vanuit technisch oogpunt heeft Futura een sorteermachine gemaakt die is afgestemd op de behoeften van de klant. "De nieuwe lijn stelt ons in staat om onze klanten effectief en efficiënt te leveren en om onze markt te vergroten. Nu kunnen we tot 120-130 ton per dag verwerken en kunnen we aan alle eisen van de klant voldoen. Momenteel bestuderen we vergelijkbare oplossingen voor de appelen", concludeert Arjomandi.

Futura zal aanwezig zijn tijdens Fruit Logistica van 5 tot 7 februari 2020, Hal 3.1 - Stand C07.

Voor meer informatie:
Futura s.r.l.
Via R. Mattioli 75  
47522 Cesena (FC) Italië
Tel.: (+39) 0547/632749
Email: info@futura-tecnology.com
Web: www.futura-grading.com 

Arya Sam Coldstore & Foods Co. 
Daniel Arjomandi  
Email: daniel.arjomandi@aryasamcfc.com
Web: www.aryasamcfc.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.