Véronique Ama Eggley, Bio Perfect:

"Goede vraag naar bio-exoten"

Kerst is nog maar een paar weken verwijderd en zoals gewoonlijk is het een drukke periode voor de exotische fruithandel. “De vraag groeit enorm. Ik heb veel nieuwe contracten en ik heb deze maand al 24 ton verkocht,” zegt Véronique Ama Eggley, manager van BioPerfect, groothandel in biologische exotische groenten en fruit.

De belangrijkste producten van BioPerfect zijn ananassen, papaja's, avocado's en citroenen. Volgens Véronique zijn ananassen het populairst. “Ananassen doen het beter dan de andere soorten fruit omdat ze bij iedereen bekend zijn. Ik probeer de papaja-consumptie te promoten, maar papaja is een nog onbekend product en de consumptie ervan is beperkt.”

Een paar weken geleden is Véronique naar Togo geweest om de velden te bezoeken waarop de producten van BioPerfect worden geteeld. “We kunnen onze teelt nog steeds verhogen. We kunnen zelfs alle door onze klanten gevraagde producten telen, inclusief producten die we nog niet aanbieden. ”

Behalve fruit telen de Togo-telers van BioPerfect ook kurkuma en tamarinde. Laatstgenoemde wordt gebruikt om sap van te maken.

Een nieuwe fabriek
BioPerfect is zich sterk aan het doorontwikkelen. Véronique houdt zich momenteel bezig met de het inrichten van een fabriek in Togo om er uiteindelijk mango's, ananas en bananen in te kunnen verwerken tot gedroogde of diepgevroren producten. “Anderhalf jaar geleden vroeg een grote Franse groep me of ik diepvriesproducten kon aanbieden. Ik wilde deze kans pakken en besloot een fabriek te openen.”

Alle groenten en fruit, die door BioPerfect worden afgezet, worden geïmporteerd uit West-Afrika, vooral uit Togo, Burkina Faso, Guinee en Senegal. Het bedrijf is gevestigd in Saint Ouen-l'Aumône. Véronique is op zoek naar een samenwerkingsverband met een grote Duitse of Franse groep. "Het zou handig zijn om iemand te hebben die in die landen de afzet en commerciële zaken kan regelen."

Voor meer informatie:
Véronique Ama Eggley
Bio Perfect
Mobiele telefoonnummer: +33 (0)6 15 05 33 43
contact@bioperfect-95.fr
www.bioperfect-95.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.