Onderhandelingen over de beste prijzen nog open

Prijzen Italiaanse druiven licht gestegen maar stellen nog altijd teleur

Italiaanse druiven lijken het op de binnenlandse markt iets beter te doen na de teleurstellende afzet van de afgelopen paar maanden. De zwakkere vraag is te wijten aan de hoge temperaturen in september en oktober. De weinig winstgevende prijzen maken 2019 tot één van de slechtste druivenseizoenen voor kleine en middelgrote teeltbedrijven. 

Om een beter idee te krijgen van het verloop van het einde van het seizoen spraken we met een druiventeler uit de provincie Bari, Antonio Cantatore. "We hebben de vraag de afgelopen 20 dagen wel wat aan zien trekken maar de prijzen worden maar niet beter. De prijzen zijn met €0,20 gestegen ten opzichte van een paar weken terug. Aangezien het nu alweer eind november is, hopen telers wat meer voor hun fruit te kunnen krijgen. De gemiddelde telersprijzen variëren tussen de €0,75 en €0,85 per kilo, terwijl de marktprijzen rond de €1,40 tot €1,70 per kilo liggen, wat nog altijd onder het niveau van vorig jaar is."

"De oogst zal deze week worden voltooid. De meest verhandelde druivenrassen in deze periode zijn Italia en Black Pearl. Om het fruit zo lang mogelijk aan de ranken te laten hangen, maken telers gebruik van natuurlijke middelen, zoals citrusextract, klei, etc om grauwe schimmel te voorkomen."

"Over het algemeen zullen de laatste trossen gedurende de eerste tien dagen van december worden geoogst. Telers zijn niet erg tevreden maar het merendeel van het fruit is inmiddels afgezet. De aanvoer is beperkt maar tegelijkertijd zijn de prijzen ook niet echt interessant. Dit is één van de redenen waarom de onderhandelingen voor de beste prijzen nog open zijn. Telers hopen tot het laatste moment hun druiven om hun producten tegen lagere prijzen te kunnen verkopen."

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.