Egyptisch Navelseizoen korter dan verwacht

Het Egyptische Navelseizoen zal korter zijn dan verwacht omdat de start zo'n twee weken vertraagd is. Dit is belangrijk omdat het Valencia-seizoen half januari 2020 zal beginnen, waardoor het afzetvenster van Navels korter zal zijn. 

Het seizoen van Egyptische Navels ziet er redelijk goed uit, zegt Mohamed Elkhtib, exportmanager van Zamel for Import & Export. "Hoewel de kwaliteit van de Navels uitstekend is, rekenen we op een korter seizoen als gevolg van de late start. Normaal gesproken zouden de Navels nu al beschikbaar zijn maar de kleuring is nog niet op het gewenste niveau. Nu de Valencia's half januari alweer op de markt komen, zal het afzetvenster van Navels kort zijn. Het zal een hele uitdaging worden om de concurrentie voor te blijven omdat iedereen zijn Navels wil verkopen voor het Valencia-seizoen begint. Dit zou weleens kunnen leiden tot zeer concurrerende prijzen maar ook tot een betere kwaliteit."

Afgezien van de binnenlandse concurrentie is er ook volop concurrentie van andere producerende landen. "Spanje, Zuid-Afrika en Marokko zijn onze grootste concurrenten. De kwaliteit van Egyptisch citrus is de afgelopen jaren echter sterk toegenomen. We kunnen daarom een concurrerend product tegen een goede prijs aanbieden. Momenteel bedraagt de prijs €7,72FOB. We proberen ook nieuwe markten te bereiken. Onlangs heb ik contracten voor de export van Navels gesloten in Singapore en Wit-Rusland maar ik hoop ook nog steeds zaken te kunnen doen met Brazilië en Canada. Gezien het korte seizoen verwacht ik zo'n 1.500 ton Navels te verladen dit jaar," zegt Elkhtib tot slot. 

 

Voor meer informatie:
Mohamed Elkhtib
Zamel For Import & Export
Tel: +201090646606
Email: sales@zamelfruit.com
www.zamelfruit.com
www.instagram.com/zamel.fruits 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.