Mogelijke betrokkenheid criminele organisatie Yakuza

Toenemende diefstal van zoete aardappelen in Japan

Een teler van zoete aardappelen in de Japanse prefectuur Ibaraki werd eerder deze maand van zijn volledige oogst bestolen en ook een teler in Oarai ontdekte dat zijn koelhuis volledig was leeggeroofd.

Er werd voor meer dan €15.500 aan zoete aardappelen gestolen. Een paar weken geleden werden er in dezelfde prefectuur ook al 2,7 ton zoete aardappelen gestolen, evenals 390 kilo premium rijst met een waarde van €3.251. 

In de prefectuur Aomori werden hele appel- en druivenboomgaarden kaalgeplukt. De diefstal van groenten en fruit is de afgelopen jaren een groot probleem geworden in Japan, waar de tuinbouwsector toch al worstelt met een tekort aan arbeidskrachten. 

Op sommige plaatsen werken telers samen om hun velden en boomgaarden te beschermen, waarbij ze zelfs drones met camera's inzetten om hun gewassen in de gaten te houden. 

Er zijn echter nog nauwelijks arrestaties verricht. De politie doet onderzoek naar de recente gevallen van diefstal in Ibaraki en heeft aan de lokale klant laten weten dat zij vermoedt dat de Japanse criminele organisatie Yakuza mogelijk betrokken is bij de diefstal van zoete aardappelen. 

 

Bron: sg.news.yahoo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven