Nieuw Fuji-appelras

Het Consorzio Italiano Vivaisti (CIV) uit San Giuseppe di Comacchio heeft bekend gemaakt dat het onlangs de kwekersrechten (PVR) voor de nieuwe Fuji-kloon FUCIV51pbr heeft, die verbonden is aan het handelsmerk SAN-CIV.  

Een aantal kenmerken van het ras Fuji zijn verbeterd in deze kloon. Dit geldt met name voor de kleur.

De appelen zijn vrijwel geheel rood en gelijkmatig gekleurd. De FUCIV51pbr SAN-CIV is niet zo gevoelig voor zonnebrand en ook de zogenaamde 'pack-out' is verbeterd zodat telers op betere inkomsten kunnen rekenen. 

“De toekenning van de kwekersrechten is de bekroning van het innovatieve onderzoek naar nieuwe appelrassen door ons consortium," zegt Marzio Zaccarini, technisch manager bij CIV. De kloon wordt nu al voorgesteld als nieuwe referentie voor de Fuji-categorie met een uniforme kleuring.

Om in aanmerking te komen voor kwekersrechten moet het ras aan drie eisen voldoen: onderscheidbaarheid, homogeniteit en bestendigheid (de DUS-test). Verordening (EC) no. 2100/94 van 27 juli 1994 omvat een systeem van communautaire kwekersrechten voor nieuwe plantenrassen. Dit systeem wordt beheerd door het CPVO (Community Plant Variety Office) in Angers (Frankrijk). Het kwekersrecht voor een appelras wordt verleend voor een periode van dertig jaar en is geldig in alle 28 EU-lidstaten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.