Gisteren bekrachtigden HAS Hogeschool en Food Tech Brainport het partnerschap om samen te werken aan een expertisecentrum voor sustainable food processing. Het lectoraat 'Duurzaam Produceren in de agrofoodsector' van HAS Hogeschool en Food Tech Brainport in Helmond tekenden de samenwerkingsovereenkomst om de komende 4 jaar samen dit expertisecentrum voor het MKB(+) op te zetten. Het expertisecentrum richt zich op het terugdringen van voedselverspilling en zet zich in om bij- en reststromen te benutten door milde conserverings- en scheidingstechnologieën.
Voorzitter College van Bestuur HAS Hogeschool Dick Pouwels, lector Duurzaam Produceren Elies Lemkes-Straver, directeur Food Tech Brainport Jos de Boer en wethouder Cathalijne Dortmans bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst
Fieldlab
Een belangrijke onderzoekslijn van het HAS-lectoraat 'Duurzaam Produceren' is het verduurzamen van voedselproductieprocessen en draagt daarmee voornamelijk bij aan Sustainable Development Goal 12 (Verantwoorde consumptie en Productie). Hierin gaan het lectoraat en Food Tech Brainport nu samen optrekken. De vorm waarin de beide partijen gaan samenwerken is die van een fieldlab waarin toegepast onderzoek centraal staat.
“We richten ons daarbij op langlopende programmalijnen”, zegt Elies Lemkes-Straver, lector Duurzaam Produceren in de agrofoodsector. “Dit vormt de basis voor het expertisecentrum. Studenten spelen een belangrijke rol in het onderzoek: onze ambitie is dat er in het fieldlab jaarlijks vier stages, twee projecten en vier beroepsopdrachten draaien in opdracht van bedrijven. De faciliteiten en infrastructuur in Foodtech Brainport bieden een mooie basis om deze beroepsopdrachten te kunnen uitvoeren.”
Samenwerking
HAS Hogeschool en Food Tech Brainport hebben volgens beide partijen veel raakvlakken. “Wij zijn enthousiast dat we nu structureel invulling geven aan onze samenwerking met HAS Hogeschool”, vertelt Jos de Boer, directeur Food Tech Brainport. “De student en lector schouder aan schouder met de ondernemer en politicus maken bij ons het verschil op het gebied van gezonde voeding en efficiënte voedselverwerking. Met de kennis vanuit de HAS en de lab-, demo-, en productiefaciliteiten bij Food Tech Brainport willen we toegevoegde waarde leveren aan bedrijven die hun processen willen optimaliseren en de kwaliteit van hun product willen verhogen.” Gemeente Helmond stimuleert de samenwerking tussen HAS Hogeschool en Food Tech Brainport door financieel bij te dragen. Voor meer informatie:
Food Tech Brainport
T: 06-46246398.
E: info@foodtechbrainport.com




Abonneren
Vacatures
"Tweetende AGF'ers"
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Surseance van betaling aangevraagd door ontwikkelaar eerste selectieve asperge-oogstmachine
- Fotoreportage ALV GroentenFruit Huis op Floriade
- AGF-groothandel Gebrs van Aarle viert zonnig 55-jarig jubileum
- "Hier is echt nog veel meer uit te halen"
- Greenyard haalt 90 miljoen euro op met vastgoedtransactie
Top 5 - afgelopen maand
- "Klokprijzen asperges en aardbeien onder de kostprijs"
- Groente- en fruitbewerkingsmachines, rollend materieel en inventaris van J.M. Levarht & Zonen B.V. in online veiling
- Wit-Rusland heft embargo op invoer van Europese groenten en fruit op
- Fortuna Frutos UK in surseance van betaling
- The Greenery behaalt positief resultaat over 2021, winstuitkering voor leden
Weer
Samenwerking rondom expertisecentrum sustainable food processing
HAS Hogeschool en Food Tech Brainport bundelen krachten
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-24 Uit de oude doos: Appel en Adolf openen een nieuwe zaak
- 2022-05-24 Herbouw De Terp gestart
- 2022-05-23 Provid Perú sluit zich aan bij SHAFFE
- 2022-05-23 Zuid-Afrikaanse Lona verwerft meerderheidsbelang in Unlimited Group
- 2022-05-23 Uit de oude doos: 'De koolfabriek' van Blad en van der Vijver
- 2022-05-20 EBC Taleninstituut neemt afscheid van Liesbeth van Kerkhof en Lilian de Laet
- 2022-05-20 Roemeense Grup Serban Holding investeert € 3 mln euro in groentepakstation
- 2022-05-20 Groente & Fruitbrigade opent derde locatie in IJsselmuiden
- 2022-05-20 Uit de oude doos: Beverwijkse Conservenfabriek
- 2022-05-19 Uit de oude doos: Noordhollandsche Conservenfabriek
- 2022-05-19 "Het ketendenken heeft een grotere plaats gekregen in de groenten- en fruitsector"
- 2022-05-19 Greenyard haalt 90 miljoen euro op met vastgoedtransactie
- 2022-05-19 "In de groentehandel is één ding zeker: alles wat binnenkomt moet er ook zo snel mogelijk weer uit"
- 2022-05-19 "Nieuwe Fairtrade-regeling heeft averechts effect omdat er te Westers naar het probleem wordt gekeken"
- 2022-05-19 Franse groentenexporteur Jacob neemt Primeurs de Saint-Malo over
- 2022-05-18 Surseance van betaling aangevraagd door ontwikkelaar eerste selectieve asperge-oogstmachine
- 2022-05-18 Van Gelder groente en fruit wint Rotterdamse Ondernemersprijs 2022
- 2022-05-18 Uit de oude doos: Veilingvereniging Uithuizen en Omstreken
- 2022-05-17 Soil & More Ethiopië: ontvangst award en hoog bezoek
- 2022-05-17 Uit de oude doos: Coöperatieve Inmakerij Hoogezand-Sappemeer