Samenwerking rondom expertisecentrum sustainable food processing

HAS Hogeschool en Food Tech Brainport bundelen krachten

Gisteren bekrachtigden HAS Hogeschool en Food Tech Brainport het partnerschap om samen te werken aan een expertisecentrum voor sustainable food processing. Het lectoraat 'Duurzaam Produceren in de agrofoodsector' van HAS Hogeschool en Food Tech Brainport in Helmond tekenden de samenwerkingsovereenkomst om de komende 4 jaar samen dit expertisecentrum voor het MKB(+) op te zetten. Het expertisecentrum richt zich op het terugdringen van voedselverspilling en zet zich in om bij- en reststromen te benutten door milde conserverings- en scheidingstechnologieën.


Voorzitter College van Bestuur HAS Hogeschool Dick Pouwels, lector Duurzaam Produceren Elies Lemkes-Straver, directeur Food Tech Brainport Jos de Boer en wethouder Cathalijne Dortmans bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst

Fieldlab
Een belangrijke onderzoekslijn van het HAS-lectoraat 'Duurzaam Produceren' is het verduurzamen van voedselproductieprocessen en draagt daarmee voornamelijk bij aan Sustainable Development Goal 12 (Verantwoorde consumptie en Productie). Hierin gaan het lectoraat en Food Tech Brainport nu samen optrekken. De vorm waarin de beide partijen gaan samenwerken is die van een fieldlab waarin toegepast onderzoek centraal staat.

“We richten ons daarbij op langlopende programmalijnen”, zegt Elies Lemkes-Straver, lector Duurzaam Produceren in de agrofoodsector. “Dit vormt de basis voor het expertisecentrum. Studenten spelen een belangrijke rol in het onderzoek: onze ambitie is dat er in het fieldlab jaarlijks vier stages, twee projecten en vier beroepsopdrachten draaien in opdracht van bedrijven. De faciliteiten en infrastructuur in Foodtech Brainport bieden een mooie basis om deze beroepsopdrachten te kunnen uitvoeren.”

Samenwerking
HAS Hogeschool en Food Tech Brainport hebben volgens beide partijen veel raakvlakken. “Wij zijn enthousiast dat we nu structureel invulling geven aan onze samenwerking met HAS Hogeschool”, vertelt Jos de Boer, directeur Food Tech Brainport. “De student en lector schouder aan schouder met de ondernemer en politicus maken bij ons het verschil op het gebied van gezonde voeding en efficiënte voedselverwerking. Met de kennis vanuit de HAS en de lab-, demo-, en productiefaciliteiten bij Food Tech Brainport willen we toegevoegde waarde leveren aan bedrijven die hun processen willen optimaliseren en de kwaliteit van hun product willen verhogen.” Gemeente Helmond stimuleert de samenwerking tussen HAS Hogeschool en Food Tech Brainport door financieel bij te dragen. 

Voor meer informatie: 
Food Tech Brainport
T: 06-46246398.  
E: info@foodtechbrainport.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.