Jan Lathouwers, Lathouwers & Co:

"Komende weken zal de aanvoer van witloof weer wat toenemen"

Tholen – Al weken liggen de prijzen voor witloof op een mooi niveau. “De vraag naar witloof is zeer goed, maar de aanvoer is wat minder. Dit resulteert al weken in goede prijzen”, vertelt Jan Lathouwers van Lathouwers & Co. “De lagere aanvoer is het gevolg van de overschakeling tussen oude en nieuwe wortelen en ik verwacht dat de aanvoer de komende weken weer langzaam toe gaat nemen.”


Jan Lathouwers 

Lathouwers & Co heeft zowel hydroteelt witloof in zijn assortiment als grondwitloof. “We zien dat grondwitloof in België nog altijd zeer populair is. Helaas neemt het aantal witlooftelers al jaren wat af, dus hebben we niet genoeg grondwitloof om te exporteren”, aldus Jan. “Vanaf september neemt de vraag naar witloof flink toe en december en rond Nieuwjaar zijn echt de topperiodes voor de verkoop van witloof. 

“De consumptie van witloof is al jaren vrij stabiel. Hoewel witloof traditioneel als wintergroente wordt gezien, merken we dat er in de zomer steeds meer witloof wordt geconsumeerd. Hierop spelen we in door voorgegaarde witloof aan te bieden. Dit convenience product maakt het makkelijker om witloof te bereiden en stimuleert de consumptie”, besluit Jan.

Voor meer informatie:
Jan Lathouwers
Lathouwers & Co
Veilinglaan 39
Wolvertem (Meise)
+32(0)52 39 79 00
info@lathouwers.net  
www.delidor.eu 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven