Didier Groven, Enzafruit New Zealand

“Dit jaar hebben we 23% meer Europese Jazz-appelen geplukt dan vorig jaar”

Tholen – “Het Europees Jazz-seizoen is goed gestart. De volumes zijn veelbelovend, maar ook de kleuring van de appelen is goed. Tijdens de eerste pluk zijn er al grote volumes geplukt, wat betekent dat het fruit dit jaar zeer mooi is”, vertelt Didier Groven van Enzafruit New Zealand. “We zijn al gestart met de Franse en Italiaanse Jazz en deze week zijn de eerste Duitse Jazz-appelen op de markt gekomen. Alle appelen zijn geplukt en het Europees seizoen zal tot eind mei/begin juni duren als het Nieuw-Zeelands seizoen van start gaat.”

“De maten van de Jazz-appelen zijn dit jaar normaal. Dit betekent dat we voldoende dikke maten hebben voor de groothandel maar ook voor de retail die vaak schalen verkiezen,” aldus Didier. “Vanwege de goede groeiomstandigheden en diverse jonge plantages die in Frankrijk en Duitsland in productie zijn gekomen, hebben we dit jaar 23% meer volume geplukt dan vorig jaar.”

Ook over de vraag naar de Jazz-appelen zijn ze bij Enzafruit New Zealand tevreden. “De vraag neemt nog altijd toe en steeds meer consumenten ontdekken de smaak van de Jazz-appel die ze zeer weten te appreciëren”, constateert Groven. “Om in te spelen op de plasticvrije verpakkingstrend, werken we aan een nieuwe en plasticvrije verpakking. Na Nieuwjaar hopen we op kleine schaal de verpakking op de markt te brengen en dan zullen we deze toepassing langzaam uitbreiden naar meer verpakkers. De nieuwe verpakking zal zowel voor de 4- als de 6-pak beschikbaar worden.”

Voor meer informatie:
Didier Groven
Enzafruit New Zealand 
Tongersesteenweg 135
3800 Sint - Truiden (België)
+32 (0) 11 689 941
didier.groven@enzafruit.be  
www.jazzapple.com   

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.