Ferrara Fiere, 28-30 november

FuturPera: de derde editie van de internationale perenbeurs van start

Morgen gaat in Ferrara de derde editie van de internationale perenbeurs FuturPera van start.

Meer dan honderd Italiaanse en buitenlandse bedrijven zullen aanwezig op FuturPera zijn met een eigen stand op een expositie die met ongeveer 30% is gegroeid. FuturPera staat open voor alle bedrijven die actief zijn in de verschillende sectoren van de toeleveringsketen: kwekerij, teelt, naoogst en opslag, verwerking, marketing, distributie en retail. Klik hier voor de volledige lijst van deelnemende bedrijven.

FuturPera is geopend van 9:00 tot 18:30 uur in Ferrara Fiere. Het conferentieaanbod van dit jaar wordt gekenmerkt door de tweede editie van het World Pear Forum. De toegang tot de beurs en het World Pear Forum is gratis, maar registratie is verplicht. Dat kan online gebeuren via www.futurpera.com om wachtrijen bij de ingang te vermijden of direct op de beurs op de dagen van het evenement.

De Italiaanse perenteelt laat een forse daling in 2019 zien, nooit eerder genoteerd volgens de schattingen verspreid door OI Pera. Al in juli was de raming dat er een zeer gebrekkig aanbod zou zijn. In oktober is de opbrengst op ongeveer 365.000 ton geraamd, 50% minder dan 730.000 ton vorig jaar. In de regio Emilia-Romagna (de belangrijkste met betrekking tot productie) wordt de oogst van 2019 op ongeveer 243.000 ton geraamd. De forse daling wordt toegeschreven aan de zeer ernstige problemen die voortvloeien uit de verspreiding van de Aziatische wants en schimmels.

CSO Italië ondersteunt FuturPera
De beurs geniet de medewerking van CSO Italië, met name op de conferenties, waaraan internationale deskundigen zullen deelnemen. Het evenement zal ook een gelegenheid zijn om gekwalificeerde kopers uit verschillende delen van de wereld te ontmoeten om intensieve debatten en zakelijke bijeenkomsten te ontwikkelen.

Opmerkelijk, op 29 november om 10.15 uur, de ronde tafel met vertegenwoordigers uit de Europese perensector die in het teken zal staan van het aankomende seizoen met als aanwezigen: Luca Granata, algemeen directeur van Opera (Italië); Marc Evrard, Belgian Fruit Valley (België); Wim Rodenburg, GroentenFruit Huis (Nederland); Vincent Guerin, ANPP (Frankrijk) en Joan Serentill Rubio, Fepex/Afrucat (Spanje).

Klik hier voor de programma van de driedaagse beurs

FuturPera wordt georganiseerd door Ferrara Fiere e Congressi en OI Pera (Interprofessional Pear Organization) in samenwerking met CSO Italy, F.lli Navarra Foundation, Ferrara, en de steun van het ministerie van Landbouw, Voedsel en Bosbeheer in de regio Emilia-Romagna, de gemeente Ferrada, de Kamer van Koophandel in Ferrara, de Bper Banca, Generali Italia, VH Italia Assicurazioni.

Voor meer informatie: www.futurpera.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven