Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voor aromatische Thaise kokosnoten eindigt het seizoen nu

“Nu in China de winter in aantocht is, breekt voor de export van onze Thaise aromatische kokosnoten het laagseizoen aan, met name in het noorden van China, waar de afzet sterk is gedaald. Het laagseizoen zal naar verwachting tot en met januari duren,"zegt Gao, senior manager van AEC & TBK Fruit Industry, tijdens een gesprek over de huidige kokosmarkt. 

De kokosnoten die AEC & TBK vermarkt, zijn in twee categorieën in te delen: de grote maten (900-1.100 gram) en kleine maten (700-900 gram), die worden verkocht voor dezelfde prijzen. Momenteel ligt de prijs rond de €9,05 (9 stuks). Voor e-commerceshops worden vaker kleinere maten ingekocht omdat de bezorgkosten van producten onder de drie kilo minder hoog zijn. Sommige verkopers vragen zelfs expliciet om fruit dat lichter is dan 900 gram."

"Wij zijn gevestigd in Tannen Saduo in het midden van Thailand. Deze regio is één van de belangrijkste teeltgebieden van de aromatische Thaise kokosnoten. Hier bevindt zich een vlak getijdengebied, waar zoet water en zout zeewater, dat boordevol voedingsstoffen zit, samenkomen. De aarde is zwart en zeer vruchtbaar. Dit gebied profiteert bovendien van een uniek klimaat vanwege haar ligging nabij de evenaar. Al deze factoren dragen eraan bij dat deze regio een paradijs is voor de teelt van aromatische kokosnoten. Aromatische kokosnoten zijn een beschermd ras in Thailand en zijn sappiger en romiger van smaak dan de normale kokosnoten die op de markt zijn. Iedere 26 dagen worden er jonge kokosnoten geoogst en het product is jaarrond leverbaar. Onze jaarlijkse productie bedraagt zo'n 10.000 containers. Het fruit wordt voornamelijk geleverd aan grote Chinese supermarktketens, groothandelsmarkten en e-commerce platforms. De maandelijkse verwerkingscapaciteit van onze faciliteit bedraagt zo'n 45 tot 50 containers," aldus de manager. 

"Naast China is men ook in het Midden-Oosten vertrouwd met het eten van kokosnoten. Deze markt is dan ook belangrijk voor ons. De laatste jaren wint de consumptie van kokoswater steeds meer terrein  in Europa en de Verenigde Staten. Kokoswater kent geen toevoegingen en is puur natuur en gezond, wat door steeds meer consumenten wordt gewaardeerd. 

"Over het concurrentievoordeel van Thaise kokosnoten op de internationale markt zegt Gao het volgende: "Het klimaat in Thailand is zeer geschikt voor de teelt van kokosnoten. Dankzij de enorme jaarlijkse productie en hoge kwaliteit heeft ons product een voorsprong op de internationale markt."

Naast aromatische kokosnoten teelt AEC & TBK ook doerian, longan, jonge kokosnoten, ramboetans, mangosteen en andere specialiteiten uit Zuidoost-Azië. 

 

Voor meer informatie:
Contact: Gao
Company: AEC & TBK Fruit
Phone: +86 13953211126, +66 0990130039
WeChat: deenpu
Email: AEC-Gordon@hotmail.com

Publicatiedatum: