Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ringoplast

"Aspergetelers creëren met bessenteelt een tweede inkomstenbron"

Herbruikbare kratten worden steeds belangrijker in de groenten- en fruitbranche. Deze kratten moeten een duurzaam alternatief voor wegwerpoplossingen zijn. Om aan deze vraag op de continue groeiende markt voor bessen te voldoen, heeft Ringoplast op de expoSE van dit jaar haar nieuwe herbruikbare krat voor bewaring en transport gepresenteerd.

Manuel Hangbers, van de distributieafdeling van het bedrijf, presenteert de kratten: "Onze kratten kenmerken zich door hun fijne, spleetvormige openingen die verschillende voordelen hebben. Aan de ene kant wordt het platdrukken van de bessen voorkomen en daardoor wordt een veilige bewaring gegarandeerd. Bovendien zorgen de vele openingen voor een perfecte luchtcirculatie en koeling van het fruit in de kratten." Oorspronkelijk zijn deze kratten ontwikkeld voor de bewaring van blauwe bessen in koelhuizen. Ze zijn echter ook zeer geschikt voor andere bessen. "We bieden met deze kratten een oplossing om losse bessen ook voor een wat langere termijn te bewaren." De kratten worden in Duitsland (bij de vestiging in Ringe) geproduceerd en zijn al sinds enkele maanden in het assortiment. Op de expoSE maakten ze echter hun beursdebuut. 

Juist bij bessen ziet men een groeiende belangstelling in passende herbruikbare oplossingen voor alle delen van de leveringsketen, merkt Manuel. "Bessen zijn duidelijk een trendproduct maar juist ook in combinatie met asperges zijn ze belangrijk. Om mogelijke verliezen door lage prijzen of slechte oogst te compenseren, zorgen veel aspergetelers met de bessenteelt voor een tweede inkomstenbron." Deze trend is niet alleen in Duitsland, maar wereldwijd te zien. 

De firma Ringoplast is al jaren een vertrouwd gezicht op de expoSE in Karlsruhe: "We hebben al sinds 22 jaar een stand. De beurs is erg belangrijk voor ons en we zouden ze in geen geval willen missen." Men is erg tevreden met de gesprekken en ontmoetingen tijdens de bijeenkomst, zowel met bestaande klanten alsook met nieuwe geïnteresseerden. "Het publiek is zeer evenwichtig. De aspergesector is bijzonder omdat er veel beurzen op dit gebied zijn. Een groot deel van onze klanten bestaat uit contacten die we op beurzen, in het bijzonder op de expoSE, aangeknoopt hebben."

Voor meer informatie:
Manuel Hangbers
Ringoplast GmbH
Großringer Straße 24
49824 Ringe-Neugnadenfeld
Telefoon: +49 (0)59 44/93 45 - 54
E-mail: hangbers@ringoplast.de 
Web: www.ringoplast.de  

Publicatiedatum: