Team Pack GmbH

"Interesse in papier bij de consumenten groei constant"

De huidige consument is extreem gevoelig voor duurzame verpakkingen en accepteert in toenemende mate geen kunststof meer. Hierdoor zijn producenten en aanbieders in alle delen van de branche – zowel in de directe verkoop, in de groothandel als in de retail - genoodzaakt om op zoek te gaan naar degelijke alternatieven uit duurzame materialen.

Team Pack GmbH heeft daarbij reeds enkele jaren geleden heel duidelijk voor papier en karton besloten. En met succes, zo bleek uit de grote belangstelling onder het vakpubliek tijdens de ExpoSE van dit jaar in Karlsruhe.

Voor het in Karlsruhe gevestigde bedrijf is de ExpoSE een thuiswedstrijd en staat de beurs sinds vele jaar standaard op de beurskalender. Dit jaar maakte de handelsonderneming voor verpakkingen van de gelegenheid gebruik om het internationale vakpubliek zelfs twee nieuwe productlijnen te presenteren. "We hebben ten eerste een biologisch afbreekbare zijvouwzak uit perkamentpapier ontwikkeld: deze oplossing heeft een breedte van 26 cm, zodat de asperges er dwars ingelegd kunnen worden“, vertelde contactpersoon Thomas Keßler in zijn beursstand.


Thomas Keßler van Team Pack GmbH tijdens op de expoSE 2019 in Karlsruhe.

Voor 80-85% papier en karton
Daarnaast presenteerde het bedrijf een tweede oplossing voor verse producten, namelijk de 2kg-kartonnen krat. "Deze oplossing wordt voor 100 procent uit karton geproduceerd en is zowel met als zonder handgreep bij ons verkrijgbaar“, vertelt Thomas uit.

Team Pack heeft de trend richting duurzame verpakkingsalternatieven vroeg herkend en heeft zich daarbij in de loop der jaren toenemend gespecialiseerd op de ontwikkeling en distributie van nieuwsoortige oplossingen uit papier en karton. "Tegenwoordig leveren we voor 80-85 procent verpakkingen uit papier of karton. En de respons is tot nu toe bijzonder positief geweest in alle delen van onze klantenkring - van weekmarkthandelaren en directe verkopers tot aan groothandelaren in versproducten.“

Hoewel Team Pack GmbH zich in de loop der jaren gespecialiseerd heeft op verpakkingen uit papier en karton, staat het bedrijf ook open voor andere, eveneens duurzame alternatieven. "Tassen van jute – van binnen voorzien van een laag PE – worden ook steeds beter ontvangen. Deze zijn deels jaren bruikbaar“, weet Thomas.

Landfrisch-productlijn
Niet alleen bij de zakken en het verpakkingspapier tendeert de markt naar oplossingen uit papier, ook bij de schaaltjes – bijvoorbeeld voor bessen – vindt momenteel een ommekeer plaats. De handel neemt steeds meer afstand van kunststof schaaltjes, terwijl alternatieven uit (golf)karton en houtpulp op de voorgrond treden. Beide duurzame oplossingen worden door Team Pack gedistribueerd.

Om de bedrijfsstrategie en de bevordering van de kartonnen verpakking te accentueren, heeft het bedrijf in 2015 de productlijn Landfrisch in het leven geroepen. Onder dit label worden alle kartonnen verpakkingen met de gewenste opdruk verkocht. "We hebben deze lijn geleidelijk uit kunnen breiden en kunnen momenteel circa tien verschillende oplossingen uit duurzaam karton leveren. We stellen nog steeds een groeiende interesse in papier en karton vast“, schetst Thomas de situatie.

Voor meer informatie:
TEAM - PACK GmbH
Keplerstraße 45
76185 Karlsruhe
Telefoon +49 721 5986-210
Telefax +49 721 5986-212
E-mail: info@team-pack.de 
Internet: www.team-pack.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.