Grote vraag naar Egyptische uien: prijs in 45 dagen bijna verdubbeld

Het Egyptische rode uienseizoen ziet een zekere instabiliteit als het om de prijzen gaat, maar over het algemeen is het seizoen goed te noemen. De vraag was al groot, maar doordat India z'n binnenlandse prijzen wilde drukken, bleek dit land goed te zijn voor de Egyptische uienafzet.

De prijzen van Egyptische rode uien zijn de afgelopen 45 dagen bijna verdubbeld, omdat de vraag de laatste tijd de pan is uitgerezen. Dit heeft bijgedragen aan een goed seizoen voor de Egyptische uienexporteur MMA Fresh Produce. Mostafa Adel van MMA Fresh Produce: "Ons seizoen is dit jaar goed, vanaf het begin tot dit moment. We hebben te maken gehad met instabiele prijzen, maar het algemene beeld van het seizoen is goed. De prijs van Egyptische uien is in minder dan 45 dagen tijd gestegen van € 163 naar € 309, wat laat zien hoe groot de vraag naar Egyptische uien is."

Egypte had een overvloedige oogst dankzij het geweldige weer en de late winterse omstandigheden. Deze late winterse omstandigheden zijn vooral gunstig voor de uienopbrengst. "De grootste vraag naar onze uien komt uit Azië. Vooral India, Bangladesh en Sri Lanka zijn voor ons grote markten. De uienprijzen zijn momenteel voor India € 1,01/kg, Bangladesh € 2,56/kg en Sri Lanka € 1,09/kg. We bereiden ons voor op een export van 2000 ton naar India en van 7000 ton naar Bangladesh."

Om deze markt in de toekomst beter te kunnen bedienen, heeft M.M.A. zich ten doel gesteld een nieuw kantoor in India te vestigen. "Het nieuwe kantoor zal ons in staat stellen om af te zetten aan de buurlanden en om onze export van aardappelen, uien en sinaasappelen te verhogen. Op dit moment kan geen enkel land concurreren met de  prijzen van de Aziatische landen, omdat hun doorvoertijd het laagst  is," aldus Mostafa.

Voor meer informatie: 
Mostafa Adel
MMA MMA verse producten
Tel: +20 114 271 7700
Mostafa.adel@mmagroup.co

LinkedIn:  www.linkedin.com/company/mma-fresh-produce


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven