Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sjan van Gorsel, Reijnpack:

"Beperkt aanbod zorgt voor goede witlofprijzen"

Tholen - De prijzen op de witlofmarkt liggen al enkele weken op een goed niveau. "We zitten in de overschakeling van de oude naar de nieuwe wortels. De oude nemen in productie af en de nieuwe zijn nog niet in volle productie dus dat zorgt voor een beperkt aanbod", vertelt Sjan van Gorsel van witlofverpakker Reijnpack uit Sint-Philipsland.

"Al met al is het best wel schrapen om het gevraagde aanbod bij elkaar te krijgen. Dit resulteert momenteel op klokprijzen op de Belgische en Nederlandse veilingen tussen de 1,50 en 2 euro", vertelt Sjan. Hij verwacht dat de prijzen voorlopig nog wel even stand zullen houden. "De productie is niet toereikend. Daarbij is de vraag in de wintermaanden altijd goed."

"Ook in Frankrijk is het aanbod laag, dus daar hebben we momenteel ook niet veel last van. Wij leveren, via exporteurs, de witlof hoofdzakelijk voor de Italiaanse, Duitse en Oost-Europese markt. Ook de afzet van roodlof verloopt vlot. Deze verkopen we hoofdzakelijk verpakt en ook met witlof in de mix. Prijzen liggen tussen de 4 en 4,50 euro", besluit Sjan.

Voor meer informatie:
Reijnpack
Sjan van Gorsel
Kwekerijweg 8
4675 PZ Sint-Philipsland
Tel: 0167-573148
Fax: 0167-572299
info@reijnpack.nl 
www.reijnpack.nl