Special Jaaroverzicht maart

422 banen op de tocht bij Greenyard en FresQ moet 43 miljoen euro dokken

Synergy Systems is de certified sales en service partner voor GKS Packaging in de Benelux. "De samenwerking met GKS Packaging, dat op maat gemaakte, moderne verpakkingsmachines en verpakkingslijnen biedt, is voor Synergy Systems een mooie aanvulling op het huidige producten- en dienstenportfolio", vertelt Jeroen Lijkendijk.

Ellips heeft aangekondigd dat het zijn oplossingen niet langer aanbiedt via GP Graders. “GP Graders heeft jaren lang vertrouwd op de Ellips technologie voor hun verpakking- en sorteerlijnen voor kersen, appelen en andere fruitsoorten. Echter slaan beide bedrijven nu een eigen weg in en daarmee is GP Graders niet langer geautoriseerd leverancier van Ellips-technologie,” zegt Erwin Bakker, eigenaar en oprichter van Ellips. 

Op 07-03-2019 heeft de rechtbank 's-Gravenhage de firma Aphrodite Fruit B.V., ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 63731010 in staat van faillissement verklaard met benoeming van mr F.J. Hordijk tot curator. Het insolventienummer is F.09/19/74. De rechtsvorm betreft een Besloten vennootschap met gewone structuur en de hoofdactiviteit van dit bedrijf was 46311, Groothandel in groenten en fruit.

Del Monte Pacific is er in geslaagd de eenmalige uitgaven voor haar Amerikaanse dochteronderneming te verlagen, hetgeen haar in het derde kwartaal een nettowinst van €2,3 miljoen heeft opgeleverd. Dit in vergelijking tot een nettoverlies van €34 miljoen in dezelfde periode van het jaar daarvoor. 


Belona wordt onderdeel van Optimum Group. De toevoeging van Belona, inclusief haar dochteronderneming Sema Label, past binnen het meerjaren strategisch groeiplan wat gericht is op schaalvergroting, productverbreding en internationalisering. De groepsdirectie van Optimum Group zal de verantwoording overnemen van de huidige eigenaar/CEO Hans Reedijk.

FresQ zal 43 miljoen euro onterecht verkregen subsidie terug moeten betalen, zo blijkt uit een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) die (om onduidelijke redenen) pas ruim een jaar na dato openbaar werd.

Op 13-03-2019 heeft de rechtbank Zutphen de trailerbouwer Van Eck Beesd B.V failliet verklaard. De oorzaak van het faillissement is momenteel niet bekend en curator C.G. Klomp was donderdagochtend niet in de gelegenheid om toelichting te geven. 

Als antwoord op de aanhoudende druk van de markt en de enorme schuldenberg heeft Greenyard vandaag haar Transformatieplan voorgesteld. Het Transformatieplan bestaat uit drie onderdelen: fabrieken verkopen, 422 banen schrappen en de divisie groentenconserven afstoten.


De afgelopen 2 dagen zijn meer dan 10.000 bezoekers afgereisd naar de Zeelandhallen in het Zeeuwse Goes voor de Zeeuwse Horecabeurs. Met zo’n 220 standhouders en een vloeroppervlak van zo’n zon 9.000 meter verdeeld over 2 hallen was het weer een goed gevulde beurs met alles wat de horeca zich kan wensen. Er was zelfs een heuse kas neergezet om het versaspect te benadrukken.

Filip Fontaine wordt vanaf 1 juli algemeen directeur van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw. Fontaine volgt Frans De Wachter op die na een lange carrière bij VLAM op pensioen gaat op 1 juli 2019.


Eerder deze week vond in Rotterdam het Global Berry Congress plaats. Er waren veel internationale bezoekers op het evenement afgekomen, waar gerenommeerde sprekers aanwezig waren.  Tijdens het eendaagse congres werd gesproken over het opnieuw vormgeven van het toekomstige zachtfruitaanbod en de kansen voor de sector op de verschillende markten wereldwijd.  

Jaguacy Brazilië heeft besloten om het verkoopkantoor te sluiten in Holland. Jaguacy Brazilië gaat nu de verkoop en marketing in Europa zelf doen vanuit Brazilië. Dit gaat per 1 april 2019 in. 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven