Ondernemers stellen uiensmokkel in Costa Rica aan de kaak

Een groep Costa Ricaanse ondernemers hebben aan de kaak gesteld dat er grote aantallen uien het land binnengesmokkeld worden. Manrique Loáiciga van de Kamer van Exporteurs en Importeurs van Bederfelijke Goederen meldt dat de smokkel van uien de afgelopen weken in de hand werd gewerkt door de hoge prijzen, de lage nationale oogst en de weigering van de regering om importvergunningen te verlenen.

“De consument betaalt het gelag. Op een bepaald moment moest hij zelfs 4 euro neertellen voor een kilo uien terwijl de gebruikelijke prijs tussen de 1,90 en 2,40 euro bedraagt. In Costa Rica worden er jaarlijks zo’n 3,5 miljoen kilo uien geconsumeerd," vertelt Manrique.

Hij legt uit dat de weersomstandigheden van invloed waren op de nationale productie en dat de regering geen import uit de Verenigde Staten en Peru toelaat. Maar volgens Manrique worden er containers met honderden kilo's uien uit China of Nederland het land binnengesmokkeld, die vanwege fytosanitaire overwegingen de toegang tot Costa Rica zijn ontzegd.

Bron: crhoy.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven