Nieuw: Dolce Lucano venkel

"Een jaar geleden is er gestart met een studie om de culturele traditie van venkel in het gebied rond Metapontino te ontdekken. Er werd onderzoek gedaan naar de geur en smaak ervan door het gebruik van NIR-spectroscopie. We gingen dus op zoek naar de bijzonderheden die consumenten zoeken in een perfecte venkel." Dat zegt Francesca Appio, voorzitter  en communicatiemanager van telersorganisatie O.P. Primo Sole over het nieuwe merk Dolce Lucano.

"Op zaterdag 16 november 2019 werd het nieuwe merk geleverd aan winkels in Noord-Italië en een paar dagen later werd Dolce Lucano officieel gelanceerd. Deze venkel is knapperig en beschikbaar van oktober tot mei. De venkel kan rauw worden gegeten maar kan ook in talloze recepten worden verwerkt. Voorlopig concentreren we ons op de Italiaanse markt, maar internationalisering is een van onze toekomstige doelstellingen", zegt commercieel manager Rosangela Appio.

"Het idee waarmee dit nieuwe merk is geboren, is om de venkel op zijn eigen grondgebied te verbeteren en te promoten vanuit smaakoogpunt. Gecertificeerde paneltesten hebben aangetoond dat de Lucano-venkel zowel visueel als wat betreft de geur en smaak uniek is", zegt mede-eigenaar Giuseppe Appio.

"We wilden het aanbod segmenteren. In bepaalde regio's en vooral in het buitenland wordt de venkel voornamelijk gekookt gegeten. Daarom is de slogan gericht op een nieuwe manier om de groente te ontdekken, waardoor de knapperigheid en de frisheid kan worden gewaardeerd."

Opmerkelijk is ook de verpakking. "We hebben een 100% recyclebare verpakking ontwikkeld: de kartonnen tray kan worden weggegooid bij het oud papier, de poly-lactaatfilm (PLA) en de gecertificeerde labels zijn composteerbaar. We volgen daarom de waarden van ecologische duurzaamheid, waar de consument op let. We zijn altijd op zoek naar innovatieve verpakkingen" concludeert de commercieel manager.

Dolce Lucano zal beschikbaar zijn in een toenemend aantal afzetpunten, vergezeld van een communicatiecampagne gericht op de presentatie ervan en het aanmoedigen van herhaalde aankopen.

Voor meer informatie:
Rosangela Appio
Tel.: +39 3891569876 
OP Primo Sole
S.S. 175 km 30,500 sc
75024 Montescaglioso (MT)
Tel./Fax: +39 0835 201993
Email: info@opprimosole.com  / op.primosole@pec.it
Facebook: @FinocchioDolceLucano 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven