Eerste hydrocultuur-kwekerij in Carrefour-winkels Verenigde Arabische Emiraten geopend

Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, minister van Klimaatverandering en Milieu van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft de eerste twee hydrocultuur teeltfaciliteiten in winkels van Carrefour in Abu Dhabi geopend.

De faciliteiten, die worden gerund door Majid Al Futtaim, maken onderdeel uit van de Net Positive strategie van de retailer, die bedoeld is om het waterverbruik en de CO2-uitstoot tegen 2040 teruggedrongen te hebben.   

Tijdens de opening zei Al Zeyoudi: "De VAE investeert in nieuwe technologieën en innovatieve oplossingen om de duurzaamheid te verhogen. De MOCCAE ondersteunt technologische ontwikkelingen in de agrarische sector, waaronder verticale teelt en teelt op water, waarmee het waterverbruik met 90% kan worden verminderd en de productiviteit kan worden verhoogd. Het ministerie moedigt telers aan om op moderne methoden over te stappen via subsidies en ondersteuning."

Al Zeyoudi benadrukte de belangrijke rol van Majid Al Futtaim die nieuwe teeltprojecten initieert waarbij nieuwe teeltmethoden worden toegepast.

De teeltfaciliteiten van Carrefour zijn het resultaat van een hernieuwd memorandum van overeenstemming tussen MOCCAE en Majid Al Futtaim Retail om lokale AGF te verkopen in Carrefour-winkels in de VAE. De twee teeltfaciliteiten verbruiken 90% minder water en produceren dagelijks rond de 25 kilo kruiden en micro-groenten. 

Bron: wam.ae


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven