Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Smart Ports: Piers of the Future'-evenement brengt zes havens bijeen

Voor het eerst kwamen de havens van Antwerpen, Barcelona, Hamburg, Los Angeles, Montreal en Rotterdam bijeen om hun geavanceerde digitale transformatie en duurzaamheidsprojecten te presenteren tijdens de speciale expo 'Smart Ports'. 

Het evenement bracht van 19 tot 21 november zes van 's werelds grootste havens samen in het Fira de Barcelona event center. 

Het eerste 'Smart Ports'-evenement werd goed bezocht en was een  goede gelegenheid voor de deelnemende havens om hun strategische plannen op het gebied van duurzaamheid en digitalisering te delen. 

Vertegenwoordigers van havenbedrijven presenteerden hun meest innovatieve ideeƫn die een bijdrage zouden kunnen leveren aan de digitale en duurzame transformatiestrategieƫn van havens. In totaal werden er 40 presentaties gehouden en werden belangrijke projecten toegelicht.

Er vonden ook twee nevenevenemten plaast in het kader van 'Smart Ports': Policy & Sustainability ahead: IMO 2020, Transparency, Digitization', een conferentie gewijd aan de nieuwe IMO 2020-regeling met betrekking tot de verlaging van het zwavelgehalte van brandstoffen van zeeschepen en de 'Smart Ports Barcelona Summit', een congres dat in het teken stond van innovatie. 

Het Smart City Expo World Congress , de eerste expo voor 'slimme' steden, trok 25.000 bezoekers en meer dan 1.000 exposanten uit 150 verschillende landen. Tijdens het congres vonden er ruim 60 parallelle evenementen plaats en meer dan 400 presentaties. 

Publicatiedatum: