"Totale Iraanse dadeloogst zal 20% tot 30% lager zijn dan vorig jaar"

In Iran maakt de dadelsector zich op voor de laatste oogst van het seizoen. Hoewel de aantallen dit jaar kleiner zijn, is de kwaliteit van de Iraanse dadels een stuk beter, vertelt een exporteur uit het land. Momenteel zijn bedrijven druk met het afhandelen van de bestellingen voor de Ramadan 2020. 

"De dadels zijn vrijwel allemaal al geoogst," zegt Behnaz H. Beik, directeur van het exportbedrijf Aban Arya Tejarat Gostar. Ze verwacht dat het een goed seizoen zal worden. "We zijn bezig aan de laatste weken van onze oogst. De kwaliteit van de dadels is stukken beter dan vorig jaar en dat geldt voor alle teeltgebieden. Het is een goede oogst met veel grote maten. De aantallen zijn echter wel 20% tot 30% lager dan vorig seizoen."

Vroeg in het seizoen was de markt onvoorspelbaar hetgeen terug te zien was in de prijzen. Volgens Beik is de huidige situatie veel beter. "De prijzen zijn beter dan die van de afgelopen twee maanden, toen het seizoen net begon. Dit komt omdat de markt nu stabiel is. De grote spelers hebben hun bestellingen voor de Ramadan 2020 voltooid net zoals ons bedrijf en zullen vanaf volgende maand starten met het verladen van de vracht."

Aban Arya hoopt haar markten voor dadels uit te breiden maar heeft hiervoor de juiste regio nog niet gevonden. "We hebben dit jaar geen nieuwe markten toegevoegd maar zijn nu wel in onderhandeling om volgende maand naar nieuwe markten te gaan exporteren. Een aantal dadelrassen dat uitsluitend hier in Iran wordt geteeld, zoals Mozafati, Kali, Sayer, Kabhub, Maryami (Piyarom), Zahedi en Rabbee, is nu al populair op internationale markten."

Een andere manier om nieuwe markten te bereiken, is door deel te nemen aan vakbeurzen. Aban Arya zal dit dan ook doen door aanwezig te zijn op de GulFood Dubai 2020, die van 16 tot 20 februari gehouden wordt. "Ons bedrijf is lid van de INC (International Nuts & Dried Fruits Council) en daarom is onze stand te vinden in Za'abeel Hall 2 in het INC-paviljoen. We verwelkomen graag potentiële afnemers van Iraanse dadels in onze stand. We kunnen klanten de beste prijzen en dienstverlening bieden. Aarzel niet om een kijkje te nemen in onze stand om zelf kennis te maken met ons kwaliteitsaanbod," aldus Beik. 

 

Voor meer informatie:
Behnaz / Bardia H. Beik
Aban Arya Tejarat Gostar Co.
Tel: +98 21 44295748 – 44 29 4998
Email: info@abanarya.com / dsales@abanarya.com 
www.abanarya.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven