Indian Grape Forum 2019 een succes

"Indiase exporteurs zijn op zoek naar nieuwe mogelijkheden op de Europese markt"

De eerste editie van het Indian Grape Forum was een succes en trok meer bezoekers uit het hele land aan, variërend van telers, industriëlen en ondernemers tot beleidsmakers. De besprekingen waren toegespitst op het hele gamma van de druiventeelt en -handel en hadden onder meer betrekking op de introductie van nieuwe rassen, de uitbreiding van de export, nieuwe markten, onlineleveringen, enz. Het forum bood ook goede mogelijkheden om te netwerken.

Het forum noemde de hevige regen die sinds oktober in Maharashtra viel en die fruittelers en handelaren dupeerde. De onophoudelijke regenbuien veroorzaakten wijdverbreide schade aan tuinbouwgewassen zoals druiven, granaatappelen en groenten, waardoor telers voor verschillende uitdagingen stonden om de kwaliteit te kunnen handhaven en hun handelsafspraken na te kunnen komen.

Tijdens de besprekingen vertelden sprekers dat de Indiase druiventeelt geraamd is te dalen met minstens 100.000 ton door de regen die de snoei vertraagde. Ondanks het verminderde aanbod zal de export naar verwachting stijgen tot een record van 205.000 ton door een sterke vraag vanuit de EU en Rusland.

Jagannath Khapre van de All India Grape Exporters Association: "Indiase druiven gaan naar meer dan 60 streken. De vraag en consumentenvoorkeur zijn bepalend voor het aanbod van bepaalde druivenrassen op de markt. Marktintelligentie is daardoor een zeer belangrijk instrument geworden voor het druivenaanbod op de buitenlandse markt." 

"De druivenexport naar Bangladesh en het Midden-Oosten, die in november begint, zal ongeveer een maand vertraging oplopen. De export naar Europa kan ook lager blijven dan het jaar ervoor." Georganiseerd door S. Jafar Navqi spraken tijdens de technische sessie Nitin Ingale en Origin Fruit Direct B.V. (Nederland), Anand Sejwal van VAFA en Amit Kalya, directeur van Kalya Exports, die allemaal het exportmarktscenario toelichtten.

Zij erkenden dat India een steeds aantrekkelijker markt wordt voor Europese groenten- en fruittelers omdat de inkomensniveaus stijgen, terwijl Indiase exporteurs ook nieuwe kansen op de Europese markt zien. Nitin Ingale voorspelde dat de Europese exporteurs zich steeds meer op India zouden richten.

Zij veronderstelden dat India ook de mogelijkheid tot druivenexport naar de Russische Federatie en Oekraïne moest onderzoeken. Er moet gecoördineerde aandacht worden besteed aan de export van druiven naar deze landen. India heeft geëxporteerd naar Maleisië, Singapore, Thailand, Indonesië en Vietnam.

Bovendien zullen de vrijhandelsovereenkomsten met Thailand en Singapore de druivenexport waarschijnlijk versnellen. India moet een goede marketingstrategie en een agressieve campagne ontwikkelen om deze markten te bedienen. 

Voor meer informatie:
Indian Grape Forum
Tel: +91-11-11-2953535593
E-mail: indiangrapeforum@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.