Ook voor dichtbeplante boomgaarden en druppel-irrigatiesystemen

Ecologisch verantwoord, nauwkeurig en snel onkruid wieden met de Bio Rotor

Een snelle en nauwkeurige oplossing om mechanisch te wieden, zelfs onder moeilijke omstandigheden, dit is wat Calderoni fruittelers kan bieden in de vorm van het Bio Rotor-systeem. Het systeem onderscheidt zich door het verlengbare draadsysteem waardoor er tot dichtbij de boomstammen kan worden gewerkt zonder schade te veroorzaken, evenals in de buurt van druppel-irrigatiesystemen. 

"Zelfs wanneer de bomen dicht bij elkaar zijn aangeplant, kan de Bio Rotor nauwkeurig onkruid wieden zonder schade aan planten toe te brengen," legt Alessandro Calderoni uit. In het filmpje is te zien hoe snel en precies de machine werkt zonder dat men zich zorgen hoeft te maken over beschadiging van het irrigatiesysteem. 

De draden zijn zeer flexibel waardoor de omgeving van de bomen volledig onkruidvrij kan worden gemaakt. Dit is niet alleen nuttig in de biologische tuinbouw maar ook als onderdeel van geïntegreerde plaagbestrijding omdat de toepassing van onkruidverdelgingsmiddelen steeds verder aan banden wordt gelegd. De gebogen kap houdt de draad in een speciale positie om contact met de boomstam te voorkomen. 

De machine is verkrijgbaar in een dubbele uitvoering zodat twee rijen tegelijk kunnen worden gewied, waarmee tijd en brandstof worden bespaard. De messen van de Bio Rotor maken snelle draaibewegingen (2.000 omwentelingen per minuut), niet horizontaal (zoals traditionele bosmaaiers) maar verticaal. Hiermee wordt mogelijke schade aan bomen geminimaliseerd.

 

Contact en informatie:
Calderoni Rolando 
Via Dell'Industria 4,
47100 Forlì
Phone.: +39 0543 720547
Email: info@calderoniweb.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven