Bart Bruyninckx, Bruyninckx

“Hoge prijzen en beperkte aanvoer op de witloofmarkt”

Tholen – Hoge prijzen en een beperkte aanvoer kenmerkt momenteel de witlofmarkt. “De prijzen liggen boven de twee euro per kilo”, vertelt Bart Bruyninckx van het gelijknamige witloofbedrijf. “Vorig jaar zaten we ook met hoge prijzen rond deze tijd. Misschien is het wat kort door de bocht, maar ik denk dat de hoge prijzen in deze tijd van het jaar wel traditioneel te noemen zijn. We zitten in de overschakeling van de oude naar de nieuwe wortelen dus de kilo’s zijn nog even redelijk beperkt.”


Bart Bruyninckx

“De vraag naar witloof loopt eigenlijk vrij vlot. Sinds de start van het seizoen, begin september, is de vraag goed. September is toch de maand dat de consumenten weer overschakelen naar wintergroenten. Hoewel witloof in de zomerperiode ook langzaamaan populariteit wint, wordt witloof nog echt als wintergroente gezien. Momenteel zijn we ons aan het voorbereiden voor de kerstperiode, wat één van de meest drukke periodes is van het jaar”, aldus Bart.

Sinds een jaar of vier teelt Bruyninckx naast de mini witloof ook het Goude Tavola winnende Friseline. “Het product kwam maar moeilijk uit de startblokken, maar we zien de vraag het afgelopen jaar langzaam toenemen. Hoewel de vraag langzaam groeit, vrezen wij een beetje voor de kwaliteit. We hebben het idee dat de zaadfirma zich een beetje heeft verkeken op de kwaliteit. Vaak zie je dat uiteindelijk de aanhouder wint, maar dan moet je wel iemand vinden die de aanhouder wilt zijn van dit product”, besluit Bruyninckx.

Voor meer informatie:
Bart Bruyninckx
Bruyninckx
Schuttersveldstraat 7
3272 Messelbroek
+32(0)475 842 759
bruyninckx@miniwitloof.be   
www.miniwitloof.be   

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.