Juan Antonio González Real, Coexphal:

"Heel Almería heeft met de vuist op tafel geslagen"

“Voor het eerst in de geschiedenis van Almería is de hele sector op straat gekomen, en vooral, zonder zich te scharen achter politieke kleuren. Dat noemt men met de vuist op tafel slaan", zei Juan Antonio González Real, de voorzitter van Coexphal, de Vereniging van Groenten- en Fruittelers van Almería, gisteren te midden van de protesten.


Juan Antonio González Real, de voorzitter van Coexphal, tijdens de manifestatie op 19 november

“De betoging heeft heel veel volk op de been gebracht en is rustig en respectvol verlopen en ook niemand heeft de onweerstaanbare drang gevoeld zijn spandoek boven te halen. Het was een unieke gebeurtenis”, zegt de voorzitter van de vereniging.

Zowel de voorzitters van de Kamer van Koophandel van Almería als van Asempal, de Ondernemersvereniging van Almería, steunden de manifestatie en waren ook aanwezig. Bijval kwam er ook van de irrigatiecoöperaties en de ondersteunende industrie. "Dit toont aan dat alle schakels in de keten meedoen. Het gaat hier om een signaal van de hele samenleving en niet van een geïsoleerde groep", zegt Juan Antonio.

Vóór de demonstratie riep het Andalusische ministerie van Landbouw een dringende vergadering bijeen, waar beslist werd een werkgroep op te richten waar alle sectoren deel van zullen uitmaken. "Maar een bezoek van de Spaanse minister van Landbouw Luis Planas aan Almería zou ook welkom zijn", voegt Juan Antonio González toe.

“Ik ben er zeker van dat er nu schot in de zaak gaat komen. Deze eisen die vanuit de gehele maatschappij opborrelen kunnen alleen maar leiden tot een dialoog. En of die nu eerst plaatsvindt op gemeenschapsniveau, op nationaal vlak of met de Europese Commissie, maakt eigenlijk niet zo veel uit. Het belangrijkste is om met de regeringen rond de tafel te gaan zitten om problemen op te lossen,” besluit Juan Antonio.

Voor meer informatie:
Pers- en communicatiedienst
COEXPHAL
Ctra. de Ronda 11, 1
04004 Almería (Spanje)
Tel: +34 950 62 13 61
prensa@coexphal.es
www.coexphal.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.