Trouwe klanten in Italië, Frankrijk en Nederland

"Clementines met blad staan voor versheid en kwaliteit"

De Maria Michele in Rosarno (RC) werd in 1913 opgericht en teelt op vier hectare clementines en op nog eens vier hectare de gele  kiwirassen Soreli en Dorì. De clementines worden met blad vermarkt in plastic kratten van 10 kilo aan markten in het noorden van Italië. Frankrijk en Nederland. De biologische golden kiwi's worden vermarkt door een bedrijf in Emilia-Romagna.  

"De vraag naar onze clementines is sterk dit jaar als gevolg van de  oogstdaling van 30% en de eveneens lagere oogst in Spanje. Het feit dat het fruit zo'n 8 tot 10 dagen later op kleur is gekomen, is niet alleen het gevolg van de hogere temperaturen maar ook van de late bloeiperiode," legt Teodoro De Maria uit ( op bovenstaande foto). 

Volgens De Maria waren de opbrengsten vorig seizoen hoog maar verliep de afzet traag. "De clementines bleven toen langer aan de bomen waardoor de bloei nu later plaatsvond."

"Het clementineseizoen ging één week later van start. We zijn pas een dag of tien geleden begonnen. De prijzen zijn goed momenteel. We leveren clementines met blad die gewassen, geborsteld, gesorteerd en van een dun waslaagje zijn voorzien. We kunnen pas voor kerst een eerste evaluatie uitvoeren in afwachting van de marktrespons op de aanvoer van buitenlands fruit. We vermarkten ons citrus in Turijn, Milaan, Genua en Rimini en exporteren het naar Frankrijk (Parijs, Nice en Lyon) en Nederland."

"We laten ons er niet van weerhouden fruit af te zetten nu de oogst lager is. Denk maar eens aan de verdragen die de EU heeft gesloten met landen in Noord-Afrika, in het bijzonder met Marokko en Tunesië. Deze landen hebben zo een kans gekregen om onze markt te overspoelen met goedkoop citrus waardoor mensen minder snel geneigd zijn dat van ons te kopen."

Teodoro De Maria in zijn kiwiboomgaard.

"We telen ook biologische golden kiwi's. De weinige neerslag die in Calabrië is gevallen, heeft gezorgd voor een product van goede kwaliteit met een prima drogestofgehalte. Dit jaar leveren we onze volledige oogst aan Ferrara. De vraag is goed in Europa en we hopen dan ook op goede prijsafspraken."

Het bedrijf is een procedure gestart voor het verkrijgen van de GobalGAP-certificering. 

 

Contact:
Teodoro De Maria
De Maria Michele Az. Agr.
C.da Bosco - V Stradone, 65
89025 Rosarno (RC)
Tel.: +39 0966 780897
Email: aziendademaria@libero.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.