flitsende introductie van de nieuwe peer P2829

Tweede Fruitmasters Telers Dag groot succes

Op 12 december 2012 organiseerde de Koninklijke Fruitmasters Groep de tweede Fruitmasters Telers dag. De dag, die speciaal voor de telers georganiseerd was, stond in het teken van kennisoverdracht, ontmoeting en interactie tussen leden en medewerkers. Hoogtepunt was de flitsende introductie van de nieuwe peer P2829, die vanuit Fruitmasters en EFC als nieuw clubras gedragen wordt en waarvan de eerste bomen in 2013 geplant zullen worden.Net als vorig jaar was de Fruitmasters Telers Dag in 2012 weer een groot succes. De vele activiteiten werden goed bezocht en de dag kon door de leden zelf ingevuld worden. Hierin voerde het inhoudelijke programma de boventoon, maar waren er ook creatieve en gezellige activiteiten georganiseerd. Een belangrijk onderdeel van het inhoudelijke programma was de mogelijkheid om vakgerelateerde workshops te volgen. In onze kersenworkshop werden de mogelijkheden van kersenteelt besproken. Daarnaast stond tijdens de workshop certificeren in combinatie met Tracemasters de nieuwe certificeringmethode van Fruitmasters centraal. Omdat het grootste deel van de leden al met Tracemasters werkt en Fruitmasters haar leden veel begeleiding bij het certificeren en het gebruik van Tracemasters biedt, is het certificeren voor onze leden sneller en makkelijker te regelen. Een groot voordeel, omdat leden hier soms tegenop zien.

Naast het delen van kennis stond het maken van contact tussen de leden en de medewerkers centraal. De hal was ingericht in verschillende pleinen waarop alle afdelingen van Fruitmasters zich presenteerden. Hierdoor ontstond een grote ontmoetingsplek waar ruimte was voor vragen, opmerkingen en uitwisseling van kennis. Daarnaast werd er in de presentatie Markt & Toekomst door Leonard Kampschöer en Svetlana Soldatova van Fruitmasters ingegaan op exportmogelijkheden in de toekomst. Onze verkoop is nu al zeer actief, maar verre bestemmingen bieden meer mogelijkheden om de export te vergroten en zo een nog beter rendement voor de teler te behalen.

Hoogtepunt van de dag was de presentatie van de nieuwe peer P2829, die als nieuw clubras van Fruitmasters en EFC (European Fruit Co-operation) op de markt gebracht gaat worden. Jef Vercammen van PCFruit en Ilse Hayen van EFC vertelden in een presentatie alles over deze nieuwe peer. Na de presentaties werd de peer met een grote lichtshow en muziek onthuld, waarna alle bezoekers hem zelf konden proeven. Vervolgens stonden de medewerkers van het teeltplein klaar om alle vragen en opmerkingen van de leden te beantwoorden. De peer werd, met zijn gladde, groene schil, zijn goede smaak en grote vruchten, enthousiast ontvangen door de leden van Fruitmasters. Net als bij de Kanzi appel zal er een nieuwe naam en positionering voor de P2829 bedacht worden, waardoor hij over enkele jaren als nieuw merk in de supermarkt zal liggen. Zo bouwt Fruitmasters samen met de leden aan een gezonde toekomst.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.