Noord-Amerikaanse uienaanbod in beweging

Het uienaanbod verschuift momenteel in Noord-Amerika. Brandon Calandri van Calandri Farms uit Lancaster (Californië): "Veel van de voorraden zijn de laatste twee weken in Californië geslonken." Hij merkt op dat de Californische teelt over het algemeen ongeveer 5-8% meer opbracht dan vorig jaar.

Ondertussen ziet ook het noordwesten een grotere opbrengst. "Er is een aanzienlijk grotere opbrengst en interessant is dat veel telers dit jaar een grotere opbrengst hebben. Ze hebben op meer areaal geplant wat leidde tot een recordopbrengst." Hij merkt wel op dat een gebrek aan opslagruimte een probleem werd en dat de vorst al snel toesloeg. "Dus de uien hebben in het noordwesten een aantal vorstperiodes meegemaakt, wat vooral in Noordoost-Oregon van invloed zal zijn op het aanbod."

Mexico begint
Tegelijkertijd is Mexico de afgelopen tien dagen ook op de markt gekomen, maar met een kleinere hoeveelheid dan vorig jaar rond deze tijd. "In Noord-Amerika hebben we desondanks te veel uien om onze markt te ondersteunen. Ons aanbod overtreft ruimschoots de Noord-Amerikaanse vraag." Als de export naar regio's zoals Zuid-Amerika en de Pacific Rim aantrekt, kan er iets veranderen. "Ik ben momenteel redelijk optimistisch over de vooruitzichten van de uienmarkt vanaf nu tot in ieder geval na de eerste van het nieuwe jaar."

Ondertussen lijkt de vraag naar uien enigszins te zijn gedaald. "Het is niet schokkend omdat de economie het goed doet. Mensen eten minder thuis, maar gaan uit eten. De uiensector doet het altijd beter in zwakkere economieën." De vraag neemt voor de feestdagen echter al toe.

Alles bij elkaar genomen houdt dit de prijzen relatief laag. "Men probeert deze omhoog te duwen en tractie te krijgen, maar het blijft zwak. Vorig jaar op dit moment was het het dubbele van nu." Calandri voegt eraan toe dat hij in de komende weken een prijsverhoging verwacht, maar niet tot de niveaus van vorig jaar. 

Voor meer informatie:
Brandon Calandri Calandri
Calandri Farms Inc.
Tel: +1 (661) 946-9022
brandon@calandrisonrisefarms.com brandon@calandrisonrisefarms.com www.calandrisonrisefarms.com www.calandrisonrisefarms.com www.calandrisonrisefarms.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven