India verwacht import 1.000 ton uien tegen het eind van de maand

Volgens een Indiase regeringsfunctionaris hebben particuliere handelaren orders geplaatst voor de import van uien en wordt tegen het einde van de maand ten minste 1.000 ton verwacht. De retailprijzen schommelen al sinds twee maanden tussen € 0,75 en      € 1,25/kg. Diverse overheidsmaatregelen hielpen de markt een beetje af te koelen, maar de prijzen zijn nog steeds hoog met € 0,62/kg in Delhi en andere gebieden.

De minister van Consumentenzaken, Voeding en Distributie, Ram Vilas Paswan, verklaarde dat de oogst van kharif en late kharif uien in seizoen 2019/20 met 26% tot 5,2 mln ton kan dalen t.o.v. hetzelfde seizoen een jaar geleden. De verladingen zouden vlot moeten verlopen, aangezien de regering de fytosanitaire en fumigatie eisen voor de uienimport tot eind december heeft versoepeld.

De regering heeft de uienexport verboden en voorraadbeperkingen opgelegd om het binnenlandse aanbod te stimuleren en de prijzen onder controle te houden.

De regering heeft de import van uien via particuliere handelsagentschappen toegestaan om het aanbod te verbeteren en de prijspiek te beteugelen. Ze heeft besloten om 100.000 ton uien te importeren via het door de staat geleide MMTC, dat al een aanbesteding heeft gedaan voor de import van 4.000 ton.

Bron: livemint.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven