Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste oogst Snow-appel in Frankrijk succesvol

De oogst van het nieuwe appelras Snow in de Mesfruits-boomgaarden is net afgerond en die van de aangesloten telers. De teelt vindt plaats in de Provence, de Alpen en in het zuidwesten van Frankrijk op een areaal van 15 hectare. 50 ton is geoogst. Ondanks de regen tijdens de oogst hebben de appelen een goede kleur en zijn ze bestand tegen onstuimige weer.

“Agronomisch gezien is de omzet bij de telers erg goed te noemen", zegt Hugo Mestre van Mesfruits. “Ze zijn het er allemaal over eens dat deze appel gemakkelijk te telen is. De appel is bestand tegen schurft (schimmelziekte), het chemisch uitdunnen van de bloesem en het handmatig uitdunnen van fruit is niet nodig en de bomen hoeven de eerste paar jaar nauwelijks gesnoeid te worden. Bovendien kunnen de appelen – dankzij het feit dat ze snel de juiste kleur krijgen – in één keer worden geoogst. Hierdoor hoeven er in de Snow-boomgaarden minder landbouwmachines gebruikt te worden en is de CO2-uitstoot minder. Al deze agronomische voordelen maken de Snow-appel een maatschappelijke en duurzame appel. ”

“De Snow-appel heeft een mooie, intens rode kleur. Binnenin is het vruchtvlees erg wit dat langzaam oxideert. De appel is zoet, knapperig en sappig en heeft een goede balans tussen het suikergehalte en de zuurgraad.”

Buiten Frankrijk, maar nog binnen Europa wordt de Snow-appel geteeld in Italië, Zwitserland en Servië. Dit jaar zal de totale opbrengst 17.000 ton bedragen.

Meer informatie:
Jean Nicolas Blouet
Mesfruits
Vaste telefoon: +33 (0) 4.88.85.61.43
Mobiele telefoon: +33 (0)6 16 97 11 84
jn.blouet@mesfruits.eu.com
www.mesfruits.eu.com

Publicatiedatum: