Bezoek aan groothandelsmarkten Armenië, Georgië en Azerbeidzjan

Armenië, Georgië en Azerbeidzjan zijn drie onderwerpen geweest van de missie die Renzo Piraccini, voorzitter van Macfrut, de afgelopen dagen heeft voltooid. Doel van de missie was, naast het presenteren van de volgende editie van de groenten- en fruitbeurs, ook om de handelsbehoeften van deze landen te begrijpen en om deze aan Italiaanse handelaren te communiceren. Ook werden er in die landen groothandelsmarkten en supermarkten bezocht.

De eerste stop was Armenië, met name de stad Jerevan. Evgeniya Kravchenko, medewerker van Macfrut voor Rusland en de Kaukasus vergezelde Piraccini. Armenië teelt 1,7 mln ton groenten en fruit dat voornamelijk voor binnenlandse consumptie wordt gebruikt en slechts 10% wordt geëxporteerd, voornamelijk naar Rusland.

Toen was het de beurt aan Tbilisi in Georgië. Hier worden met name hazelnoten, walnoten, blauwe bessen en druiven geteeld. Ook hier werd de presentatie ondersteund door het ministerie van Landbouw en minister van Landbouw Levan Davitashvili, die in Italië studeerde. Piraccini bevestigde de aanwezigheid van Georgiërs bij de volgende editie van Macfrut.

Levering van kool op de markt van Jerevan

De laatste stop was in Baku in Azerbeidzjan en ook hier werd een presentatie gehouden waar veel handelaren en organisaties bij aanwezig waren. 

Afzet op de markt van Jerevan

Azerbeidzjan teelt jaarlijks 2,8 mln ton groenten en fruit, waarvan 576.000 ton wordt geëxporteerd. Naast traditionele gewassen zoals aardappelen, tomaten en appelen, is ook de teelt van granaatappelen in opkomst. De opbrengst hiervan is bedoeld voor zowel verse consumptie als voor sappen. 

Groothandelsmarkt in Tbilisi

"Dankzij de ambassades in de Kaukasus en het Nationaal Instituut voor Buitenlandse Handel hebben we veel spelers in de sector weten te bereiken. Ik heb gezien dat er veel belangstelling is voor presentaties en vergaderingen en ik geloof dat we bij de volgende editie van de beurs een groot aantal bedrijven uit deze landen als exposant zullen hebben. Het Kaukasische gebied is op zoek naar kopers voor hun gewassen en toont een grote interesse in technologieën en verpakkingen om de kwaliteit te verbeteren", zegt Piraccini.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.