Bangladesh importeert afgelopen weken 11.732 ton uien uit Myanmar

Door de oververhitte uienmarkt, die het gevolg is van een Indiaas exportverbod, is de uienimport uit Myanmar aanzienlijk gestegen met 11.732 ton die in tot nu toe in november via Teknaf het land binnenkwam. Gemiddeld werd in de huidige maand 733 ton uien per dag geïmporteerd. Dit meldt Absar Uddin, een douanebeambte bij de haven. Hij zei dat in oktober in totaal 20.843 ton uien het land is binnengekomen.

Jasim Uddin Chowdhury, manager van de haven, zei dat de uienimport uit Myanmar in november steeg in vergelijking met vorige maand. "Als de huidige trend doorzet, zullen er in de huidige maand meer uien het land binnenkomen dan in oktober." Hij voegde eraan toe dat de importeurs elke dag een Birmese variëteit van het product meebrengen.

Eén dag bleef de import uit wegens cycloon Bulbul, die de kustdistricten van het land teisterde. Chowdhury verklaarde ook dat de douane de uien zo snel mogelijk vrijgeeft om een vlotte doorstroming te bewerkstelligen. 

En.prothomalo.com meldt dat uien ondertussen op de lokale markten van Teknaf verkrijgbaar zijn tegen een relatief lagere prijs dan in andere delen van het land.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.