Ultradunne sealverpakking maakt citrus tot wel 40% langer houdbaar

Het verlengen van de houdbaarheid van producten is een belangrijk doel voor veel belanghebbenden binnen de toeleveringsketen. Een langere houdbaarheid betekent minder verlies van product, minder voedselverspilling en een hogere productiviteit. De houdbaarheid van producten kan op verschillende manieren worden verlengd. Zo ontwikkelen telers en veredelaars resistente rassen die langer te bewaren zijn en richten anderen zich op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen om de houdbaarheid van producten na de oogst te verlengen. 

Voedselverspilling reduceren door houdbaarheid te verlengen
Victor Monster van Liquidseal Fruits: “Nu de wereldbevolking in hoog tempo groeit, is het belangrijk dat we ook daadwerkelijk al het voedsel consumeren wat we produceren en verspilling tegengaan. We hebben een product ontwikkeld dat de houdbaarheid van citrus verlengt en tot wel 30%-40% productverlies kan voorkomen. Dit product heet Liquidseal en bestaat uit een biologisch afbreekbare, composteerbare verpakking in de vorm van een ultradunne laag die van invloed is op de verdamping en voorkomt dat het fruit bederft. 

Victor legt uit: "Liquidseal beschermt iedere afzonderlijk stuk fruit tegen schimmels en gewichtsverlies. We proberen verlies van product te voorkomen en zowel de transporteerbaarheid als kwaliteit van het citrus in de gehele toeleveringsketen, van veld tot vork, te verbeteren. Momenteel zijn onze post harvest producten beschikbaar voor fruitsoorten met een harde schil, zoals avocado, mango en papaja. We werken aan de uitbreiding van het assortiment met nog meer fruitsoorten en dan met name meloen en ananas. De huidige versie van Liquidseal is gemakkelijk en snel afwasbaar maar we zijn ook bezig met de ontwikkeling van een eetbare versie, waardoor het product toegankelijker wordt voor een veel breder scala aan fruitsoorten."

Duurzaamheidsmissie
Liquidseal dient meteen na de oogst te worden aangebracht voor het beste resultaat. Victor: "Het product kan door telers, groothandelaren, verpakkers en zelfs importeurs worden toegepast maar dient bij voorkeur onmiddellijk na de oogst te worden aangebracht. Het toepassen van het product is eigenlijk vrij eenvoudig en kan gedaan worden door het fruit in het Liquidseal te dopen of door het product op het fruit te sprayen. Het aanbrengen van Liquidseal kan op efficiënte wijze geïntegreerd worden in bestaande productielijnen."

Het product verlengt niet alleen de houdbaarheid maar beperkt ook de noodzaak om chemicaliën of plastic verpakkingen te gebruiken. "Het is onze missie om de houdbaarheid van verse tuinbouwproducten te verlengen op een duurzame en kosteneffectieve manier. Wij willen het voor alle betrokken partijen in de toeleveringsketen, van telers tot aan consumenten, makkelijker maken door productverlies te beperken, voedselverspilling tegen te gaan en het aantal chemische behandelingen die voedingsmiddelen ondergaan in te perken, waarmee we een positieve bijdrage hopen te leveren aan het voorkomen van voedseltekorten," zegt Victor tot slot. 

 

Voor meer informatie:

Victor Monster
Liquidseal Fruits BV
Tel: +31 (0) 71 3014314
Email: vmonster@liquidseal.nl 
www.liquidseal.nl


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven