Wafels van zoete aardappelen

Rwanda teelt op grote schaal zoete aardappelen, vooral in het noordwesten van het land. Telers planten aardappelen met een hoge opbrengst, maar tijdens het rooien neemt de kwaliteit af door slechte oogstpraktijken, waardoor de prijzen op de markt dalen. Daarnaast gaat veel van de opbrengst na de oogst verloren.

Dit was voor de 27-jarige Emmanuel Mugwaneza aanleiding om met oplossingen te komen. De voedingswetenschapper van de Universiteit van Rwanda startte een project dat aardappelen tot wafels verwerkt.  Hij noemt ze de Ineza Waffle.

In zijn laatste jaar aan de universiteit begonnen Mugwaneza en vier studiegenoten te sparen. Begin 2018 opende hij een bedrijf met de naam Lamina Group, dat gevestigd is in Musanze. Het bedrijf is gericht op de productie van wafels: de Ineza wafel bestaat voor 50% uit aardappelpuree, de andere ingrediënten zijn tarwebloem, boter, eieren, koemelk, suiker, vanille en bakpoeder.

Bron: newtimes.co.rw


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven