Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mario de Goede, Dutoit Europe:

"Vooruitzicht ananasmarkt gunstiger na twee zwakke maanden"

Tholen - De ananasmarkt heeft twee zwakke maanden achter de rug. "We zien in z'n algemeenheid een hele rustige markt in de importhandel. Daar leidt al het importfruit onder. Momenteel gaat het in de ananas weer iets beter. We verwachten een redelijk einde van november met hopelijk een goede decembermaand. Voor de weken 49/50 zijn moet er vanwege geplande acties zelfs her en der bijgekocht worden", vertelt Mario de Goede van Dutoit Europe.

"Prijzen liggen momenteel rond de 7-7.,50 euro voor de kleine maten en rond de 8 euro voor de dikke maten. De productie in Costa Rica is momenteel niet zo groot. Maar er is momenteel sprake van een goede Amerikaanse markt en ook Rusland trekt er flink aan, waardoor er niet zoveel fruit naar Europa wordt afgestuurd", constateert Mario.

"Het is erg lastig om voorspellingen te doen in de ananasmarkt, maar de omstandigheden zien er gunstig uit. Er zou minder aangeplant zijn in Costa Rica en hopelijk heeft dat effect op de volumes voor 2020. Verder schijnt Costa Rica naar China te exporteren. Dit valt allemaal nog te bezien, maar hopelijk leidt dat na jaren van overproductie tot minder volumes in Europa. Dat is overigens ook hard nodig, want het was de afgelopen jaren een uitdaging om kostprijs-plus te draaien!"

Voor meer informatie:
Mario de Goede
Dutoit Europe
Tel: 010-2211226
m.degoede@dutoiteu.com
www.dutoiteu.com