Yves Wolfcarius, Wolfcarius Fruit

“Ondanks goede vraag naar Conference vallen de prijzen wat tegen”

Tholen – “De pluk van de appelen en peren is eindelijk achter de rug”, vertelt Yves Wolfcarius van Wolfcarius Fruit. “De pluk van de appelen heeft dit jaar vrij lang geduurd. Voor de peren en de Boskoop viel het allemaal wel mee, maar bij de andere appelen hebben we lang moeten wachten op de kleuring. Hierdoor duurde de pluk van Jonagold vrij lang, maar alles is binnen en uiteindelijk kunnen we met een tevreden blik terugkijken op de productieperiode.”


Yves Wolfcarius en zijn broer Stephan 

“De vraag naar appelen is momenteel vrij goed. We verwachten snel veel vraag naar Boskoop vanwege de snel terugvallende volumes in heel België. We zullen dit jaar een vrij kort Boskoopseizoen hebben. De vraag naar Conference liep tijdens de start van het seizoen wat stroef, maar nu is de vraag goed en beginnen we prima te verkopen. De prijsvorming valt nog wel iets tegen, maar als we kijken naar productie, kwaliteit en de lagere Europese perenvolumes hoop ik dat de prijzen nog gaan stijgen. Als het dit jaar niet lukt, ziet de toekomst er voor de sector niet bepaald rooskleurig uit”, aldus Wolfcarius.

Hoewel er dit jaar minder volume Conference is geraamd, hebben ze bij Wolfcarius ongeveer dezelfde hoeveelheid geplukt als vorig jaar. “Hoewel het uiterlijk van de Conference iets ruwer is dan vorig seizoen, is de kwaliteit vele malen beter”, aldus Yves. “Als gevolg van de hitte heeft Boskoop wel een redelijke tik gekregen waardoor we een derde van de productie zijn verloren. Jonagold heeft daarentegen weinig zonnebrandschade opgelopen.”

Magic Star
“Dit jaar hebben wij en twee collega telers voor het eerst een mooie productie Magic Star-appelen. We zijn zeer tevreden over de kwaliteit en benieuwd naar het verkoopseizoen. Hoewel we vorig jaar maar een beperkte productie hadden, is de verkoop zeer vlot verlopen. Ook de reactie van de consumenten waren zeer positief. Ik verwacht dat dit jaar de Magic Star een stuk langer in het winkelschap zal liggen dan vorig jaar. Volgens de berichten zal de Magic Star begin december in de schappen bij Colruyt, Oké en Spar liggen”, besluit Yves.

Voor meer informatie:
Yves Wolfcarius
Wolfcarius Fruit
Bulmolenweg 7
8720 Markegem
+32 51 63 40 91
+32 476 38 76 04
info@wolfcariusfruit.be  
www.wolfcariusfruit.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.