Zumoval: “De sinaasappel loopt op wieltjes”

De sapsector trekt in Spanje aan

Het belang van de sapsector is niet te onderschatten in Spanje. Zo was het citrusseizoen vorig jaar rampzalig en in dergelijke gevallen, om geen verliezen te lijden of geen bomen te moeten ontwortelen, biedt de sapsector een uitweg, evenals de vending.

Maar zelfs in de huidige citruscampagne, met lage volumes en hoge prijzen, daalt de consumptie van vers sap hoegenaamd niet. Er is een stabiele vraag en de prijzen blijven hoog. "De trend om snel buitenshuis een tussendoortje te nemen, stimuleert natuurlijk de consumptie van vers geperst sap," verklaart Santiago Alberich, sales manager bij het Spaanse Zumoval.

Zumoval, een Valenciaans bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring, is er in geslaagd voordeel te halen uit de marktschommelingen. Door in te zetten op net dat tikkeltje meer, heeft het zich kunnen onderscheiden van de concurrentie. Neem bijvoorbeeld de 0,75 hp-motor, de krachtigste in de markt voor dit type machines. "Met deze motor worden zowel citrus als granaatappelen zeer efficiënt geperst. Onze machines zijn uitgerust met stalen tandwielen en assen, waardoor ze heel betrouwbaar en robuust zijn en lang meegaan in de tijd," zegt Santiago.

"Het verschil wordt ook gemaakt door het zelfreinigende systeem Self Cleaning 2.0, waardoor het apparaat altijd netjes en toonbaar is en het algemene onderhoud aan het einde van de dag heel gemakkelijk wordt," aldus de sales manager.

Op de beurs Host Milano heeft Zumoval dit jaar het nieuwe systeem voorgesteld. Het Water Pump System biedt alle benodigde elementen aan voor de zelfreinigende functie van het apparaat.

Vaak is fruit dat minder gemakkelijk te eten is, zoals granaatappelen, wel populair in sap. “De granaatappel is een gegeerd superfood, maar moeilijk te schillen en vooral duur in voorverwerkte vorm. In sap wordt de granaatappel het ideale product door het gebruiksgemak, de smaak én de voedingswaarde”, zegt Santiago.

Exclusief MYSS-systeem of maximaal persvermogen
Met het exclusieve MYSS-systeem (Maximum Yield Squeezing System) kan de maximale hoeveelheid sap geperst worden zonder de schil aan te raken, waardoor de bittere smaak wordt geweerd van de etherische olie die zich in het buitenste gedeelte van het fruit bevindt. "Met dit systeem is de smaak van het sap uitstekend én worden de vitamines behouden," zegt Santiago.

Sap persen is afval voorkomen
Persmachines voor sap zie je steeds vaker in ontbijtbars, cafés, cocktailbars, enz. Zumoval beschikt over de modellen Fastjuice en BigFastjuice voor het persen van sap van elk type fruit of groenten. De belangrijkste kenmerken van de apparaten zijn snelheid, prestatie en een klein formaat.

"De sinaasappel loopt op wieltjes"
In de navolging van de foodtruck trend is er met de Kiosco nu de drinktruck. Het heeft een aantrekkelijke sinaasappelvorm en -kleur, is gemaakt van glasvezel en uitgerust met wielen, watertoevoer, elektriciteit, gootsteen met afvoer, enz. Bovendien kan er makkelijk een koffiezetapparaat of een slushmachine aan gekoppeld worden en biedt het voldoende binnenruimte.

Voor meer informatie:
Santiago Alberich (sales manager)
ZUMOVAL
Poligono Industrial Fuente del Jarro
C/ Islas Canarias, 59
46988 Paterna (Valencia) - Spanje
Tel: +34  961 344 141
info@zumoval.com
www.zumoval.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.