Italie heeft 20% minder hardfruit

Op 13 november kwam het Italiaanse Assomela hardfruitcomité met een overzicht van de oogst van seizoen 2019/20.

Hoewel de cijfers nog niet definitief zijn, wijst het  overzicht op een verdere daling in vergelijking met de 2.194.000 ton die in augustus werd verwacht. 

Klik hier voor een vergroting

Deze verlaging is in de eerste plaats te wijten aan de bijzondere weersomstandigheden van de lente/zomer 2019, die de appelgroei heeft beïnvloed. De maat bleek kleiner te zijn dan verwacht, wat te merken was in de beschikbaarheid. Bovendien wordt er in sommige gebieden schade veroorzaakt door de Aziatische wants.

Het effect heeft daarom een meetbare invloed op de hoeveelheden appelen die bestemd zijn voor de versmarkt. Het aandeel bedraagt niet meer dan 1,8 miljoen ton, één van de laagste hoeveelheden van het afgelopen decennium.

Wat betreft geur en smaak zijn de appelen goed en geschikt voor een goede bewaring, waardoor de gebruikelijke programma's mogelijk worden.

De appeloogst bedraagt nu 10.500.000 ton, ongeveer 20% minder dan het record van meer dan 13.200.000 ton van de herfst 2018.

Op basis hiervan begon de markt vrij levendig in november, vooral wat betreft hoeveelheden. De prijzen stegen zelfs voor de kleinere maten. Deze vertegenwoordigen nu dan ook een belangrijk aandeel voor een aantal rassen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven