Don Marshall, Exporta

"AGF-exporteurs schakelen over van houten kratten op hygiënische, lichtgewicht en slijtvaste plastic kratten"

Plastic is heden ten dage zeker niet het meest populaire materiaal maar toch heeft het zo zijn voordelen voor transport en bewaring. Don Marshall, hoofd e-commerce & fulfilment bij het in Schotland gevestigde Exporta, is van mening dat plastic een veel beter materiaal is voor het vervaardigen van pallets en kratten dan hout. "Groenten- en fruittelers schakelen in toenemende mate over van traditionele houten kratten op hygiënische, lichtgewicht en slijtvaste plastic kratten," legt Don uit.


Don met de bale arm kratten

"Plastic rot niet en kan eenvoudig worden gereinigd na gebruik op het veld of in kassen. We hebben kratten die gebruikt worden in de retail en bale arm kratten, die eenvoudig stapelbaar zijn en leeg nestbaar zijn, waardoor het transport van de lege kratten beduidend minder ruimte vereist."


Euro kratten zijn in diverse hoogtes verkrijgbaar

Exporta biedt een scala aan maten en kleuren aan op het gebied van kratten en andere transportoplossingen voor de AGF-sector en overige sectoren, die het bedrijf inkoopt bij diverse leveranciers in binnen- en buitenland. 


Inklapbare palletbox

"We hebben de meest gangbare modellen op voorraad maar we kunnen iedere gewenste kleur of maat op bestelling leveren. We werken met meerdere leveranciers hebben beschikken zelf doorgaans over voldoende voorraden in ons magazijn. We bieden ook een ruime verscheidenheid aan pallets aan die we binnen één dag al kunnen leveren."


Nestbare pallets

Eén van de voornaamste producten die het bedrijf levert, zijn plastic pallets. De pallets die Exporta aanbiedt, zijn volledig recyclebaar en bestaan voor 98% uit hergebruikt plastic. "Het merendeel van onze retailklanten vraagt om producten van gerecycled materiaal. Helaas kunnen producten die bestemd zijn voor voedingsproducten vaak niet worden vervaardigd van hergebruikte materialen vanwege de hygiënevoorschriften. Boxen moeten van nieuwe materialen zijn gemaakt. Als het product na transport nog moet worden gewassen, dan behoren hergebruikte materialen vaak wel tot de mogelijkheden. We bieden ook een gratis recycling-dienst aan voor plastic dat het einde van zijn levensduur heeft bereikt." 


Open deck pallets, standaard en lichtgewicht

Don merkt dat mensen die naar het bedrijf komen om hun houten pallets of kratten te vervangen steeds vaker kiezen voor plastic alternatieven, die exact op maat kunnen worden gemaakt en stukken lichter zijn dan hout.


geperforeerde krat

"Hout is tot op zekere hoogte milieuvriendelijk maar er moeten wel bomen voor worden gekapt. Ondanks het feit dat hout biologisch afbreekbaar is, duurt het erg lang voordat het product is afgebroken, waardoor het toch vaak bij de vuilverbranding of op de vuilstortplaats eindigt, wat ook niet bepaald milieuvriendelijk is. Daarnaast biedt plastic meer mogelijkheden dan hout. Wanneer een product bijvoorbeeld gekoeld bewaard wordt, kun je er een platform onder creëren om de luchtcirculatie te optimaliseren en het product gelijkmatig en snel te koelen. Gezien de voortdurend stijgende kosten van luchtvracht heeft plastic de voorkeur omdat het veel lichter in gewicht is."Goed bevoorraad magazijn

Met leveranciers in het VK, Europa en daarbuiten heeft het bedrijf zich ervan kunnen verzekeren dat alle bases gedekt zijn in het geval van een no deal-Brexit. "We bestaan al 20 jaar en hebben de afgelopen jaren de nodige economische ups en downs weten te doorstaan." 


Exporta sleepte een award in de wacht met deze opvouwbare krat

"We hebben een redelijk vaste voorraad die we met het oog op de Brexit niet hebben hoeven te verhogen. We hebben onze voorraden en leveringen goed op orde. Voorafgaand aan de oorspronkelijke Brexit-datum bemerkten we een toename van het aantal bestellingen. Eén maand waren ze hoger en de maand daarna daalden ze weer. Het opvallendste dat we merken, is dat sommige klanten grotere aankopen uitstellen en de situatie eerst afwachten. Er is duidelijk sprake van onzekerheid op de markt. Al met al hebben we toch een prima jaar achter de rug. We hebben ons assortiment uitgebreid, evenals onze marketingactiviteiten. Ook bezochten we vakbeurzen. We hebben daarnaast een geheel nieuwe bestelwebsite gelanceerd die dit jaar onderscheiden is met een e-commerce award." 


Polly krat, lichtgewicht en inklapbaar

Voor meer informatie:
Don Marshall
Don.Marshall@exportaglobal.co.uk 
www.exportaglobal.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.