Sukhdeep Sethi. AVI Global Plast

Nieuwe druivenpunnet bevat minder plastic maar is net zo sterk

Nu plastic verpakkingen steeds meer onder vuur komen te liggen in de AGF-sector, zijn bedrijven op zoek naar manieren om het gebruik van plastic te minimaliseren en de omschakeling te maken naar recyclebare verpakkingen voor groenten en fruit. 

De Indiase verpakkingsfabrikant AVI Global Plast is ingespeeld op deze trend en heeft maatregelen doorgevoerd om het aandeel plastic in haar producten te verlagen en haar CO2-voetafdruk te verkleinen. Het bedrijf levert al jarenlang clamshell-punnets onder haar vlaggenschip-merk Flame. De punnets worden voor een breed scala aan producten gebruikt met druiven als voornaamste product. AVI levert haar verpakkingen aan telers, verpakkers en exporteurs over de hele wereld.“We hebben een nieuw ontwerp voor ons referentiemodel PNG 501 ontwikkeld, dat wordt gebruikt voor het verpakken van druiven," legt Sukhdeep Sethi uit, directeur van AVI Global Plast. "Dit product is gelijk aan de PNG 500. "Het ontwerp is echter zo aangepast dat ondanks het gebruik van plastic met een lagere micron de stevigheid van de punnet niet word aangetast. Een klant, die nu gebruikmaakt van een punnet van 20 gram, kan kiezen voor een punnet van 18 gram zonder in te hoeven boeten op de stevigheid, dikte en productveiligheid van de verpakking."

"Dit nieuwe ontwerp is grondig uitgedacht en garandeert een gelijkmatige materiaalverdeling met als resultaat dat de stevigheid van het product onveranderd blijft ondanks dat de dikte met 20% verlaagd wordt. Hierdoor dalen eveneens de kosten per unit."

De Prime-punnets van AVI worden vervaardigd van PET, een materiaal dat op grote schaal wordt gerecycled. 

AVI produceert haar eigen plastic vellen en maakt gebruik van een technologie dat het mogelijk maakt om 90% PET-afval in producten te verwerken. Ondanks dat de producten voor 90% uit gerecycled materiaal worden vervaardigd, voldoen zij aan de voedselveiligheidsnormen van de EU en REACH.


Voor meer informatie:
Ankit Bhargava
AVI Global Plast Pvt. Ltd.
Tel: +91 2239 559 393
Email: ankit@avigloplast.com 
www.avigloplast.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.