FuturPera, 29 november

Nieuwe marktkansen staan centraal tijdens World Pear Forum

Italiaanse en internationale deskundigen zullen tijdens het FuturPera World Pear Forum op 29 november spreken over cruciale aspecten van de sector, namelijk de handel en nieuwe marktkansen. "Het is noodzakelijk om nieuwe manieren te vinden om het product te promoten, ondanks het moeilijke seizoen en de kleinere aantallen dit jaar," vertelt Stafano Calderoni, voorzitter van FuturPera. 

“Dit jaar zal het World Pear Forum ook aandacht besteden aan belangrijke technische en agrarische zaken, zoals de strijd tegen perenroest en de bruingemarmerde schildwants. Het bestrijden van deze plagen is van fundamenteel belang om peren van topkwaliteit te kunnen blijven telen en de markt een goed product te kunnen garanderen. De nieuwe bestrijdingsstrategieën moeten echter hand in  hand gaan met marketingsstrategieën en het vinden van nieuwe afzetmarkten," vervolgt Calderoni. "Het wordt ook lastig om het probleem van de bruingemarmerde schildwants op te lossen maar dit moet ons er niet van weerhouden om nieuwe routes voor onze peren naar markten elders ter wereld te openen. Ik ben ervan overtuigd dat we er opnieuw in zullen slagen om kwaliteitsperen te telen zodat we in de Italiaanse en internationale vraag kunnen voorzien."

Bij de opening van de conferentie om 9.30 uur zal CSO Italië, mede-organisator van het World Pera Forum, een presentatie verzorgen over het perenseizoen 2019-2020. Deze zal worden gevolgd door een ronde tafel met vertegenwoordigers uit de Europese perensector die in het teken zal staan van het aankomende seizoen met als aanwezigen: Luca Granata, algemeen directeur van Opera (Italië); Marc Evrard, Belgian Fruit Valley (België); Wim Rodenburg, GroentenFruit Huis (Nederland); Vincent Guerin, ANPP (Frakrijk) en Joan Serentill Rubio, Fepex/Afrucat (Spanje).

Na de ronde tafel zullen er twee presentaties worden gehouden over de consumptie van peren en de gezondheidsvoordelen van het fruit en het imago van Italiaanse peren onder consumenten, door UNITO en CSO.

Vanaf 11.00 zal de aandacht verschuiven naar potentiële markten, en dan met name China, met een presentatie van CSO over de uitdagingen en kansen op derde markten en een update over de Chinese markt, gevolgd door een presentatie van Enrico Berti van de Italiaanse ambassade in Beijing over de onderhandelingen tussen China en Italië. 

Het World Pear Forum wordt afgesloten met een ronde tafel, waarbij leveranciers met elkaar in gesprek zullen gaan, met Marco Salvi, voorzitter van Fruit Imprese; Piergiorgio Lenzarini, voorzitter van Emila Romagna IGP Pear Consortium; Ilenio Bastoni, algemeen directeur van Apofruit en Luigi Mazzoni, algemeen directeur van Vivai Mazzoni. Rossella Gigli, hoofdredacteur van Freshplaza.it zal het forum leiden. 

"We hebben vrijwel alle grote spelers uit de suplly chain in het forum uitgenodigd," zegt de voorzitter van FuturPera en er zullen vertegenwoordigers van Europese en Italiaanse supermarktketens aanwezig zijn omdat de prijzen steeds belangrijker worden. Perentelers hebben forse verliezen geleden en moeten proberen om hun productiviteit te herstellen wat alleen mogelijk is als de supply chain waarde toevoegt aan peren op de markt. We willen daarom degenen die de peren inkopen en distribueren oproepen om voor Italiaanse peren te kiezen en deze te promoten. Alleen op deze manier kan ons product, dat van grote maatschappelijke en economische waarde is voor onze lokale gemeenschappen, toekomstige uitdagingen overwinnen."

FuturPera wordt georganiseerd door Ferrara Fiere e Congressi en OI Pera (Interprofessional Pear Organization) in samenwerkling met CSO Italy, F.lli Navarra Foundation, Ferrara, en de steun van het ministerie van Landbouw, Voedsel en Bosbeheer in de regio Emilia-Romagna, de gemeente Ferrada, de Kamer van Koophandel in Ferrara, de Bper Banca, Generali Italia, VH Italia Assicurazioni.

Voor meer informatie: www.futurpera.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven