Leon van den Hombergh, Frankort&Koning:

"Actiebereidheid retail voor meloenen dit jaar niet zo groot"

Tholen - Op de meloenenmarkt kampen aanbieders momenteel met een actiebereidheid bij de supermarkten die relatief laag is voor de meloenen. Dat zegt commercieel directeur Leon van den Hombergh van Frankort&Koning uit Venlo. "Opkomende producten als avocado's, blauwe bessen en frambozen zijn alternatieven met een wereldwijd groeiende productie die dat voor een gedeelte overnemen."

"Ook het Spaanse groentenseizoen kwam dit jaar vroeg op gang, terwijl het Noordwest-Europese seizoen langer doorgaat. Dan gaat er ook eerder een komkommer in plaats van een meloen in de actie. Daarentegen is er minder actiedruk van mandarijnen dit jaar, dus dat zou weer in het voordeel van de meloenen kunnen werken", aldus Leon.

Wel verwacht hij dat er richting de feestdagen meer meloenen in het schap te zien zullen zijn. "Het aanbod is voldoende en er blijft ook voldoende komen. Prijzen liggen op een normaal niveau voor november. Helaas is de novembermaand altijd wel berucht om de lage prijzen. Een voordeel is wel dat de voorraden niet zo groot zijn als andere jaren."

"De Galia- en Cantaloupe-markt zit rond de 5-6 euro. Gele meloenen worden rond de 7 euro verkocht en watermeloenen rond de 60-70 cent. Tel daar de gestegen transportkosten bij op en je hebt geen vrolijke gezichten in de meloenenwereld", constateert Leon. "Wel verwacht ik dat we nu het laagste prijsniveau achter ons hebben liggen. Het normale patroon is dat de meloenenprijzen richting de feestdagen weer aantrekken. Zacht weer zou daarbij erg welkom zijn."

Voor meer informatie
Leon van den Hombergh
Frankort & Koning
Venrayseweg 126
5928 RH Venlo
Tel: +31 (077) 389 72 72
Fax: +31 (077) 382 61 34
l.vdhombergh@frankort.nl
www.frankort.nl

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven