Nieuwe investering bij het Zweedse SydGrönt

SydGrönt investeert opnieuw in Foodhills in Bjuv, in het zuiden van Zweden. Er komt zowel een nieuwe fabriek met een wasserij als meerdere nieuwe klimaatgestuurde opslagplaatsen voor de lange bewaring.

Vorig jaar nog investeerde SydGrönt in een bietenkoker, een verpakkingsfabriek en meerdere opslagplaatsen. Met het nieuwe gebouw breidt SydGrönt de werkzaamheden uit tot zo’n 6500 vierkante meter. Waarschijnlijk worden vijf tot zeven nieuwe werknemers aangenomen, bovenop de negen die er nu werken.

Sara Berger, directeur van SydGrönt: “We investeren in de toekomst. De vraag naar houdbare Zweedse groenten groeit en ons doel is om Zweedse veredelde producten aan te kunnen bieden, met zo min mogelijk belasting voor het milieu. Met onze verhoogde capaciteit in veredelen, verpakken en opslaan kunnen we de vraag van de markt aan en kunnen we in Zweden geteelde groenten langer aanbieden. Dat is goed voor zowel het milieu als de consumenten.”

Aanpassen aan de groenten

In de klimaatgestuurde opslag kan de luchtvochtigheid en koeling aangepast worden aan verschillende groenten. “Door de langetermijnopslag kunnen we in Zweden geteelde groenten langer aanbieden. Een deel van de importgroenten kan dan vervangen worden door Zweedse groenten. Dat heeft minder impact op het klimaat en is daarmee een goede keuze.”

Goede omstandigheden

Sara Berger zegt dat onder de goede Zweedse omstandigheden, namelijk een klimaat met koude winters, aanvallen op gewassen voorkomen worden. Ze verwijst naar het Prince-rapport dat vorig jaar verscheen. Daarin keek men naar de Zweedse consumptie en de invloed daarvan op het milieu. “Het bewijst dat Zweedse gewassen, in vergelijking met andere landen, weinig tot geen chemische gewasbeschermingsmiddelen bevatten.”

 

Bron: ja.se


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven