95 procent van de Denen koopt biologisch

Een nieuw onderzoek van L&F (Landbrug & Fødevarer; Deense beroepsvereniging voor landbouw- en voedselindustrie) toont aan dat biologische producten populair zijn bij consumenten.

Steeds meer Denen kiezen bij het boodschappen doen voor biologische etenswaren. 95 procent van de bevolking antwoordt dat ze biologische producten in hun mandje hebben liggen, maar de hoeveelheid daarvan varieert per regio, zo schrijft L&F in een persbericht.

Volgens het nieuwe onderzoek kiest 43 procent ‘vaak’ of ‘altijd’ voor een biologische product. Dat is een stijging ten opzichte van vorig jaar toen 37 procent van de consumenten dat antwoord gaf.

Regionale verschillen

In de regio Kopenhagen koopt meer dan de helft ‘vaak’ of ‘altijd’ biologisch, terwijl in Noord-Jutland slechts 29 procent daarvoor kiest.

Volgens Kirsten Lund Jensen, directeur biologische producten bij L&F, slaan veel nieuwe trends over het algemeen het eerste aan in de grote steden. Daarom is het niet gek dat het in Noord-Jutland langer duurt om aan te slaan dan in Kopenhagen: “Demografische factoren als leeftijd en opleiding spelen ook een rol, net als toegankelijkheid van en keuze in producten. Hoe meer mensen biologische producten kopen in een gebied, hoe breder het assortiment van de winkel wordt. Daarom zal er in de grote steden een groter assortiment aan biologische producten zijn.”

Als consumenten moeten prioriteren welke biologische producten ze het vaakst kopen, kiest meer dan een op de zeven voor groenten. Daarna volgen biologische eieren, zuivelproducten, fruit en graan.

Biologisch tegen 2030

Tevens toont het onderzoek aan dat er nog veel groeimogelijkheden zijn om de verkoop van biologische producten te laten toenemen. Kirsten Lund Jensen: “De regering heeft ook als doelstelling om de consumptie van biologische etenswaren onder Denen te verdubbelen tegen 2030. Daar helpen wij graag aan mee.”

Het onderzoek werd uitgevoerd door Norstat in opdracht van Landbrug & Fødevarer. Aan 1029 Denen in de leeftijd van 18-70 jaar werd gevraagd naar hun consumptie van en gewoonten rond biologische producten.

 

Bron: maskinbladet.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven